Komšićevi zastupnici u Skupštini HNŽ napustili Demokratsku frontu

Željko Komšić, Željko Komšić, majorizacija, df bih, HNŽ, ostavke
Riječ je o zastupnicima u Skupštini Hercegovačko-neretvanske županije Ana-Mariji Tadić-Jakovljević i Elmiru Šatoru, te o bivšem članu Predsjedništva ove stranke Aliji Šuki. Tadić-Jakovljević i Šator obavijestili su javnost kako će od sada nastupati kao samostalni zastupnici u Skupštini Hercegovačko-neretvanske županije.

"Prvi razlog za našu ostavku je evidentna suspenzija Statuta DF-a i procedura na kojoj se temelji stranka i njezin rad, te uvođenje samovlašća. Iako smo se nadali da će unutar stranke doći do rasprave i konsekventnog shvaćanja o pogubnosti uvođenja vladavine jedne osobe, do toga nažalost, nikada nije došlo", navode u zajedničkom priopćenju za javnost.

Dodaju da je Demokratska fronta započela kao pobuna protiv jednog diktatora, da bi završila u rukama drugog, te da oni nisu pristalice toga.

"DF je započeo kao pobuna protiv izdaje temeljnih vrijednosti građanske ideje, ali je završio u zagrljaju s nacionalistima, u nekim slučajevima s još gorim i mi odbijamo biti dio toga", piše u priopćenju.

Oni su priopćili da DF u stvarnosti više ne postoji kao politička stranka, nego je organizacija posvećena osobnoj komociji njezinog rukovodstva, pogotovo u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

"Našu ideju ukrala je skupina uhljeba posvećena isključivo ostvarivanju koristi s grbače stotina i tisuća članova i simpatizera koji su u listopadu 2014. godine vjerovali da se bore za novi dio demokratske ideje jednakosti u Bosni i Hercegovini", stoji u priopćenju.

U to ime, na kraju su pozvali sve čestite i poštene članove DF-a da prestanu biti dio skupine oportunista koji su se sakrili iza vrijednosti i principa stranke koju su pretvorili u privatno poduzeće jedne družine.

Poručili su kako će kao i od samog početka služiti dobrobiti građana u Hercegovačko-neretvanske županije.