KOMŠIĆ OTKRIO: Zašto sam dao da se izgradi džamija, a crkva ne

Željko Komšić, Željko Komšić, posavski obzor, Željko Komšić, izbori 2010, Željko Komšić, Živko Budimir, Željko Komšić, Željko Komšić, Željko Komšić, SDP BIH, Željko Komšić, SDP BIH, Bakir Izetbegović, Željko Komšić, šamar, fašizam, komunizam, Željko Komšić, SDP BIH, blaž kraljević, Željko Komšić, SDP BIH, Željko Komšić, platformaši, Željko Komšić, Hillary Clinton, SAD, Željko Komšić, SDA BIH, krivac, Ivo Josipović, Željko Komšić, Boris Tadić, Željko Komšić, ustavne promjene, SDP BIH, Mile Lasić, Željko Komšić, Željko Komšić, Bosanci, Bošnjaci, Željko Komšić, dr. Dragan Čović
O ovom slučaju svojedobno se dosta pisalo, bilo je govora da je razlog uskraćivanja dozvole nezadovoljstvo lokalnog pučanstva, a evo što danas o tom slučaju kaže Komšić:

Bili ste načelnik Novog Sarajeva, pa Vas molim, recite mi zašto crkva na grbavici nije sagrađena?

KOMŠIĆ: Zato što kardinal nije htio da se gradi gdje je predviđeno, nego je htio da se gradi gdje nije postojala planska dokumentacija. Usred parka. Nije bilo predviđeno planskim aktom da se crkva pravi u tom parku. Bila je predviđena da se pravi kod Željinog stadiona, gdje i danas treba da se pravi, pa sam čuo da je dozvola izdana.

Hrvatski član Predsjedništva odgovorio je i na pitanje je li imao plansku dokumentaciju za džamiju koja je, navodno, izgrađena u istom naselju usred školskog dvorišta - riječ je o Jordanskoj džamiji na Grbavici.

KOMŠIĆ: Džamija nigdje nije pravljena usred školskog dvorišta. Dozvola za džamiju je izdana po urbanističkom planu koji je postojao. Urbanistički plan za crkvu nije postojao. Ja sam, kao što sam rekao, legalist.

hrvatska-rijec.com