Koalicija Hrvatsko zajedništvo: Fingirana svađa istinskih saveznika

Hrvatsko zajedništvo

...Koalicija Hrvatsko zajedništvo drži neophodnim reagirati na ovaj pokušaj zavađanja naroda i građana u BiH.
Izborna kampanja za Opće izbore uveliko traje, premda je do njezinoga službenoga početka ostalo još više od mjesec dana. Za izbore su se prijavile razne političke stranke, pojedinci i koalicije, što će biti i potvrđeno u Središnjem izbornom povjerenstvu BiH, ali uz formalne, više su na djelu neformalne, neprincipijalne koalicije, što je iole malo politički pismenijem čovjeku kristalno jasno.
O podjeli i opredjeljenju medija za neku od strana, sve je, manje više, poznato i zato nije ni čudo što su se odmah uključili u svojevrsni medijski rat, ali i fingirani rat kako bi što više zbunili i ovako zbunjenu javnost.
Dovoljno je samo pročitati neke od tih medija (bilo tiskane, bilo internetske portale) i uvjeriti se u ovo što je Koalicija Hrvatsko zajedništvo odmah primijetila. O čemu se radi?
Ako prelistamo jučerašnji tisak i malko proguglamo po internetu, u prvi plan izbija „svađa" zbog izgradnje Pelješkog mosta. Mislite li zbilja kako se oni svađaju? Ma, nema šanse. Na ovaj način oni pumpaju, dižu tenzije, poglavito između hrvatskoga i bošnjačkog naroda, ne želeći ugasiti ni onu iskru nepodnošljivosti i, uporabit ćemo grubu riječ, mržnje, što tinja i koja bi se konačno trebala ugasiti kako bi se jednom zauvijek postigao dogovor oko bitnih pitanja za ovu zemlju, što, izgleda, nije u njihovu interesu jer bi tako bila ugrožena njihove nezaslužene pozicije. Mislite kako smo u krivu? Pročitajte komentare, poglavito mladih, ispod pojedinih vijesti i sve će vam biti kristalno jasno. Koji izljevi međunacionalne mržnje, koje uvrede pljušte tamo! Dok nema istnske regulative i zakona o medijima, što bi neophodno bilo donijeti, i dalje će trajati međunacionalni rat na raznim portalima, i dalje će se mladi odgajati u duhu mržnje. I opet pitanje: kome to odgovara? Odgovor ponudite sami!
Zar treba sijati mržnju, dizati tenzije i i na taj način podizati rejting svome„protivniku" bez ikakvih stvarnih rezultata za narode i svakog čovjeka! Jako dobro mi znamo „što se iza brda valja".

Mi, Hrvatsko zajedništvo, jasno smo se u svojim programskim smjernicama opredijelili ZA OPSTOJNOST hrvatskoga naroda u BiH. Ljudi nam iseljavaju, cijele obitelji idu trbuhom za kruhom, među njima najviše mladih. Dokle? Sve dok je na vlasti ova neprincipijelna koalicija koja sada ovim narodom vlada, u pravome smislu riječi, umjesto da mu služi, osluškuje njegov glas i pomogne mu iščupati se iz ove bijedne svakodnevice u kojoj jedva preživljava.

Hrvatsko zajedništvo nudi alternativu svemu tome, nekompromitiranim ljudima na svojim listama i u imenu naše kandidatkinje za hrvatskoga člana Predsjedništva BiH dr. Dijane Zelenike; jasnu viziju našega sutra i dostojan život svakoga čovjeka već danas! Nećemo se umoriti ukazujući vam svakodnevno na ono što izjeda i hrvatski i druga dva naroda u BiH. Vjerujte nam, a mi vjerujemo kako ćete upravo nas prepoznati kao one koji će vam vratiti povjerenje!