Jurišić: Krešić, Domazet, Lijanović kandidati "platformaša" za mandatara Vijeća ministara

HSP BIH, SDP BIH, koalicija, platforma, SDP BIH, HSP BIH, SDA BIH, NSRzB, platforma, SDP BIH, HSP BIH, SDP BIH, Politika, Nadzorni odbor, elektroprivreda, SDP BIH, HSP BIH, SDA BIH, NS radom za boljitak, SDP BIH, HSP BIH, NS radom za boljitak, SDA BIH, platformaši, Vijeće ministara, sdpbih, SNSD
...s konsultacija sa članovima Predsjedništva BiH predsjednik HSP-a Zvonko Jurišić. Jurišić je na insistiranje novinara rekao da je riječ o četiri ili pet kandidata iz reda hrvatskog naroda te da su među njima: Stjepan Krešić, Anto Domazet i Mladen Ivanković Lijanović.

"U ova dva dana, Sulejman Tihić i Zlatko Lagumdžija razgovarat će s predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom. Ako bude uvažena činjenica da stranke potpisnice Platforme, koje su napravile vlast u FBiH, imaju 17 zastupnika u Zastupničkom domu i sedam u Domu naroda te na taj način imaju entitetsku većinu, mislim da će vrlo brzo doći do formiranja Vijeća ministara BiH", rekao je Jurišić.

Jurišić je istakao da su spremni, ali ne pod raznim uvjetima, ući i u jednu širu koaliciju u kojoj bi bili i SDS i stranke hrvatskog bloka.

"Međutim, nećemo pristati na razgovore koji idu ka tome da ministarske pozicije u Vijeću ministara pripadnu isključivo jednom ili drugom HDZ-u", rekao je Jurišić.

Fena