Jurišić: Hrvatska koalicija HDZ 1990 – HSP BiH neće nasjesti na Dodikove provokacije i obmane HDZ-a BiH

Milorad Dodik
Izaslanstvo HSP-a RH koje je predvodio predsjednik te stranke Danijel Srb, iskazalo je još jednom potporu radu i djelovanju bosanskohercegovačkog HSP-a.

Govoreći o ustavnim promjenama u BiH, predsjednik HSP-a BiH Zvonko Jurišić naglasio je značaj donošenja novog Ustava BiH, kojim bi se, po njegovom mišljenju trebala zajamčiti jednakopravnost hrvatskog naroda s druga dva naroda.

"Donošenje novoga Ustava BiH i izmjena Izbornog zakona BiH moraju biti odrednice političkog djelovanja svih koji žele očuvati stabilnost Bosne i Hercegovine te konačno krenuti prema njezinom napretku", dodao je Jurišić.

Po njegovim riječima, "Hrvatska koalicija HDZ 1990 - HSP BiH neće nasjesti na Dodikove provokacije i obmane HDZ-a BiH".

"Svehrvatska koalicija na koju poziva HDZ BiH je moguća, samo ukoliko HDZ BiH jasno kaže kako se zalaže za promjenu Ustava BiH koja će se doticati, kako Federacije, tako i Republike Srpske", kazao je Jurišić. Pritom je istaknuo "kako Dragan Čović obmanjuje hrvatski narod kada kaže da je moguć treći entitet bez zadiranja u granice Republike Srpske, dok Dodik priča potpuno nesuvislo".

Što se tiče gospodarskih prilika u BiH, sudionici sastanka zaključili su kako je oporavak gospodarstva moguć tek nakon bitnih političkih promjena i suzbijanja korupcije koja je rak rana bosanskohercegovačkog društva, priopćeno je iz Ureda za informiranje HSP-a BiH.

(Fena)