Jerko Ivanković Lijanović: Zbog spasa poljoprivrede pozivam na hitnu uspostavu državne vlasti

...politike i mjera koje će zakonski zaštititi domaćeg poljoprivrednog proizvođača.

Na taj način mi želimo ublažiti efekte nelojalne konkurencije i atak na naše domaće proizvođače iz uvoza. Europska Unija u svom proračunu izdvaja oko 43% sredstava za poljoprivredu i to ne samo ove godine, nego posljednjih dvadeset godina koje su naši proizvođači proveli živeći na rubu egzistencije zbog loše vođenih politika njihovog vodstva", izjavio je ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i dopremijer u Vladi FBiH Jerko Ivanković Lijanović nakon današnjeg sastanka u Sarajevu sa predstavnicima Seljačkog saveza FBiH i predstavnicima udruga poljoprivrednika ZHŽ i Posavske županije.

„Sastanci i koordinacije sa predstavnicima udruga poljoprivrednika u svakom slučaju su dobrodošli. Udruge nam mogu pomoći i u misiji širenja važnosti upisa u Registar poljoprivrednika i poljoprivrednih gazdinstava koji predstavlja temelj za poboljšanje i ostvarivanje prava poljoprivrednika", dodao je ministar Ivanković.

Ovaj sastanak predstavlja i presedan u dosadašnjoj praksi jer je istom nadzočio i Federalni ministar finasija Ante Krajina, koji je ovom prilikom podržao sva nastojanja ministra Ivankovića i predstavnika poljoprivrednika koji se kreću u pravcu gradnje boljitka za poljoprivredu i poboljšanja stanja poljoprivrednika u FBiH.