Jednostrano proglašenje Hrvatske Republike Herceg-Bosne je jedini način da se spasi dostojanstvo Hrvata u BiH

Smatramo kako je jednostrano proglašenje Hrvatske Republike Herceg-Bosne je jedini način da se spasi dostojanstvo Hrvata u BiH i pozivamo Hrvatski narodni sabor u Mostaru da to i učini. Mi nismo imali 30.000 civilnih žrtava rata da bi se danas svi oni priglašavali kolektivno - "zločincima".

Nakon što su ovi predstavnici bh Hrvata otišli u Dayton kao najveći pobjednici iz njega su se vratili kao najveći gubitnici ne donijevši svome narodu ni slobodu ni bilo koja druga prava. Ako je rezultat "udruženog zločinačkog poduhvata" bio da Hrvati u BiH danas nemaju apsolutno ništa i nikakva prava pa ni temeljna ljudska i konstitutivna, a Republika Srpska želi odcjepljenje dok se Federacija BiH pretvara u "bošnjački entitet" onda cijela optužnica stvarno "ima smisla".

Naravno da sve ratne zločine koji su činili neodgovorni pojednici treba procesuirati ali pojedinačno a nikako paušalno pojedinačne događaje i incidente pripisivati cijelom narodu kako bi mu se nametnula kolektivna krivnja.

Pozivamo sve hrvatske političare da preispitaju političke odnose i razmotre mogućnost jednostranog proglašenja Hrvatske Republike Herceg-Bosne što i jeste plebiscitarna volja hrvatskoga naroda jer je to jedini način da se spasi dostojanstvo i ponos bh Hrvata i zaštiti od nove političke i haške agresije i nametanja kolektivne krivnje. Herceg-Bosna i Mostar i danas su multietničniji i imaju više drugih naroda i manjina nego glavni grad Sarajevo koji danas potpuno etnički očišćen i od Hrvata i od drugih naroda, stoji u pripćenju Croatia Libertas.

Leo Pločkinić, predsjednik NVO Croatia Libertas