Izručenje Ivice Todorića: Sud u Londonu sutra donosi odluku

Ivica Todorić, izručenje, Ivica Todorić, izručenje
Vlasnik Agrokora osumnjičen je za gospodarska kaznena djela i štetu koja premašuje milijardu kuna. Imovina mu je blokirana, tužiteljstvu je nedostupan, ali istraga se nastavila.

Sutra će sud u Londonu odlučiti o njegovom izručenju.

"Mogu reći da je dosad ispitano nekih 50-ak svjedoka i da Državno odvjetništvo relativno brzo radi u ovom slučaju. Očekujem da će nešto sporije ići kad budu provođena određena vještačenja, a s obzirom na obimnost dokumentacije", rekao je odvjetnik Ante Todorića, Fran Olujić.

Todorić se protivi izručenju, tvrdi da u Hrvatskoj ne bi imao pošteno suđenje zbog ispolitiziranosti pravosuđa.

Odvjetnik Ivo Farčić smatra da je sud u Zagrebu svojim postupanjem u tom slučaju otklonio prigovore o političkom suđenju.

"Sud je ukinuo istražni zatvor svim osumnjičenima te je bio prilično liberalan i donio neke pozitivne odluke za njih u pogledu blokade imovine, tako da mislim da je ta slika ispolitiziranosti kaznenog postupka bitno narušena", govori Farčić.

Čime će se braniti od izručenja, i Todorić i njegova obrana zasad šute. O tome nema ni riječi na blogu, ali piše da je podnio nove kaznene prijave, još jednom protiv Martine Dalić, Ante Ramljaka i fonda Knighthead.

dnevnik.hr