Izetbegović zlouporabijo i prostorije Predsjedništva BiH

izetbegovic potpisivanje
... Bakira Izetbegovića, neovlašteno koristeći njegovo službeno vozilo, nije se ni stišala, a Izetbegović se pobrinuo za novi skandal, ovaj put u vlastitoj režiji, objavio je jučer Hrvatski medijski servis (HMS).

- U nastojanju da podigne itekako poljuljani Izetbegovićev, ali i sopstveni imidž stranke, SDA je u petak slavodobitno objavila vijest o povratku u stranačke redove općinskog načelnika Bugojna Hasana Ajkunića, koji je na tu poziciju izabran kao neovisni kandidat. Ništa prijeporno ne bi bilo u ovom upriličenom promicanju da čitav ovaj javno propraćen ritual potpisivanja Ajkunićeve pristupnice u SDA nije upriličen u službenim prostorijama Predsjedništva BiH, što se jasno vidi na fotografiji objavljenoj ovom prigodom - piše HMS.

Kako se navodi, ovome, za Izetbegovića očigledno izuzetno značajnom događaju, prisustvovala je i dopredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović.

- Ovakvo zloupotrebljavanje službenih prostorija Predsjedništva BiH i njihovo banaliziranje i korištenje u stranačke svrhe prevazilazi ne samo mjeru dobrog ukusa nego i minimuma zakonitosti koje bi u svom radu morali prakticirati najviši državni dužnosnici. Očigledno je i bez svake dvojbe da je ovim nepromišljenim postupkom Izetbegović prevršio svaku mjeru u korištenju službenih resursa koji mu stoje na raspolaganju. Izetbegoviću, očigledno, nije jasno da službene prostorije odnosno uredi Predsjedništva BiH nisu mjesta za stranačke aktivnosti - piše HMS.

Ovo nije prvi put da Izetbegović koristi prostorije Predsjedništva BiH u stranačke svrhe. Novinari su bili svjedoci održavanja brojnih sjednica Kolegija SDA u uredu Predsjedništva BiH, ali i drugih stranačkih sastanaka i sijela. Tako je, naprimjer, u zgradi Predsjedništva BiH 31. siječnja ove godine održana sjednica Kolegija SDA, a nakon incidenta koji se desio tijekom sjednice stranačkog povjereništva u Srebrenici.

Zatim je Izetbegović u službenim prostorijama ove državne institucije, primio Hamdiju Fejzića, smijenjenog predsjednika SDA Srebrenice, koji se sumnjiči da je organizator napada na Adila Osmanovića, zamjenika predsjednika SDA, kada su također u Predsjedništvu BiH razgovarali o unutarstranačkim problemima.