Izetbegović-Uebber: Bitno da se u BiH što prije okonča trenutni zastoj

Bakir Izetbegović

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je danas u nastupnu posjetu veleposlanicu Savezne Republike Njemačke u BiH Margret Uebber.

Tijekom razgovora naglašeni su dobri i dokazani prijateljski odnosi Njemačke i Bosne i Hercegovine te obostrana namjera da se ovi odnosi nastave jačati i u budućnosti. U nastavku razgovora je bilo riječi o aktulanoj političkoj situaciji.

Tom prilikom, veleposlanica Uebber je kazala kako službeni Berlin s interesom prati situaciju u BiH i izrazila je nadu kako će vlast biti formirana što prije. Ona je naglasila da će Njemačka nastaviti pružati podršku euroatlantskim integracijama Bosne i Hercegovine uz potpuno uvažavanje njenog teritorijalnog integriteta i državnog suvereniteta.

Predsjedavajući Izetbegović je istaknuo kako  je u kontekstu formiranja vlasti potrebno u potpunosti poštovati ustavnopravni sustav Bosne i Hercegovine, te princip vladavine zakona.

Sugovornici su se složili kako je bitno da se u Bosni i Hercegovini što prije okonča trenutni zastoj, te da se nastavi njen reformski i europski put.

Veleposlanica Uebber je Izetbegoviću čestitala na njegovom ponovnom izboru za predsjednika SDA - priošćeno je iz Ureda predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH Bakira Izetbegovića, prenosi Sektor za odnose s javnošću PSBiH.