Izetbegović- loš učenik s lošim vladanjem!

Bakir Izetbegović, sda, sda, Bakir Izetbegović, Bakir Izetbegović, SDA BIH, Bakir Izetbegović, SDA BIH, Bakir Izetbegović, Boris Tadić, faruk balijagić, SDA BIH, Bakir Izetbegović, Bakir Izetbegović, Fahrudin Radončić, Bakir Izetbegović, SDA BIH, SDA BIH, BIH, Bakir Izetbegović, Bakir Izetbegović, matematika, BIH, vlast, kolektivni ugovor, zakon o radu, HSK, Bakir Izetbegović
Izetbegović je loše ocjene imao iz skoro svih predmeta, ali i vladanja. Zabilježeno je to trajno u Izetbegovićevom svjedočanstvu o "uspjehu" tijekom školovanja u sarajevskoj gimnaziji, tada zvanoj "Pero Kosorić".

U svjedočanstvu ove škole broj 353 -10 od 16. lipnja 1972. crno na bijelo piše da je Bakir Izetbegović u drugom razredu od 13 predmeta čak iz osam imao ocjenu dovoljan (2) i to iz tadašnjeg srpskohrvatskog/hrvatskosrpskog te engleskog i latinskog jezika, zatim iz povijesti, matematike, fizike, biologije, pa čak i likovnog!

Tek četiri trojke zaradio je iz geografije, tehničkog obrazovanja, kemije i glzazbene umjetnosti. Samo je iz fizičkog odgoja imao peticu. Samo drugu godinu gimnazije Bakir Izetbegović okončao je dobrim vladanjem, koje mu je u trećem i četvrtom razredu ocijenjeno s loše!

U trećem razredu skoro je ponovio "uspjeh" iz drugog. Imao je zaključene dvojke iz engleskog jezika, historije, fizike, kemije i biologije, a trojke iz srpskohrvatskog, geografije, matematike, tehničkog obrazovanja te psihologije i logike. Standardnu peticu imao je opet samo iz fiskulture.

I završnu, četvrtu godinu, maturant Bakir Izetbegović uspio je okončati s četiri zaključene dvojke: engleski, osnove znanosti o društvu, filozofije i matematike). Popravio je tehničko na četvorku, a petici iz fizičkog pridružio je i onu iz obrane i zaštite.

Njegovi izborni predmeti tada su bili matematika i fizika, a na kraju je iz prvog zaradio zaključnu dvojku, a iz drugog trojku. Uprava škole njegovo vladanje ocijenila je (opet) negativno.

I na završnom gimnazijskom ispitu Bakir Izetbegović dobio je dvojke iz pismenog rada iz srpskohrvatskog jezika, matematike i fizike, s konačnim općim uspjehom - dovoljan (2)!

Očigledno se Bakir Izetbegović nije "spotaknuo" na gimnazijske ocjene, jer i ovo je dokaz da se na najviše tronove ne penju samo odlikaši nego i oni drugi.