Izetbegović Hrvatima: Ne stavljajte okove četiri puta brojnijem narodu, organizirat ćemo se i razbiti ih

Bakir Izetbegović

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, izjavio je u intervjuu za Anadoliju kako neće pristati na izmjene Izbornoga zakona kako bi se uspostavila Vlada FBIH, što je zahtjev hrvatske politike.

"Naravno da nećemo na to pristati. To je stvar koja se pokušava riješiti 14 godina i neće se sigurno u narednih 14 dana riješiti. Nadam se da će se HDZ BiH tu postaviti elastičnije, da neće ići ovako rigidno. Jer, praviti okove jednom narodu koji je trostruko ili četverostruko brojniji, praviti mu blokade po meni nije dobra stvar. Mislim da tu treba ići na relaksaciju odnosa. Pa i ovaj 'slučaj Komšić' kako ga zovu Hrvati možda se ne bi desio da je bilo drugačije politike HDZ-a BiH i osobno Dragana Čovića", kaže Izetbegović.

Čak i poslije ovih izbora, navodi Izetbegović, se takva politika nastavlja.

"Bliži su Miloradu Dodiku unatoč tome što svi znamo što on radi i kako se ponaša. Vidjeli smo Čovića 9. siječnja u Banja Luci, a nismo ga vidjeli 11. srpnja u Srebrenici. Nismo ga vidjeli na proslavi Bajrama, a mi odemo redovito na proslave Božića kardinalu. Mislim da ni on, Čović, ne stvara uvjete da se izađe malo konkretnije, malo hrabrije u susret onome što Hrvati traže. Ako se budu okovi stavljali na ruke najbrojnijeg naroda u BiH, ako mu se ne bude dalo da dođe do onoga što je izglasao na izborima, onda će se i taj narod organizirati na način da te blokade u budućim ciklusima sigurno razbije, da ih ukloni", poručio je Izetbegović.

(Dnevnik.ba)