Izbor Jerkovića je značajan za Hrvate u Republici Srpskoj

Josip Jerković

... a nazočili su član Predsjedništva HDZ-a BiH Davor Čordaš, ministar za izbjeglice i raseljene osobe u Vladi Republike Srpske, predsjednik RO HDZ-a BiH Posavina Josip Jerković, predsjednik Kluba Hrvata u Vijeću naroda Republike Srpske, predsjednik OO HDZ-a BiH Pelagićevo Ivo Kamenjašević, savjetnik ministra za izbjeglice i raseljene osobe RS-a, te predsjednici općinskih odbora HDZ-a BiH s područja sjeverozapadne Bosne, objavio je Vecernji.ba.

Na sastanku je razgovarano o proteklim općim izborima u Bosni i Hercegovini te su analizirani rezultati koje je HDZ BiH ostvario. Predsjednica RO Marija Rapo ovom je prigodom čestitala Josipu Jerkoviću koji će u sljedeće četiri godine obavljati dužnost dopredsjednika Republike Srpske.

Ona je istaknula da je izbor Jerkovića za dopredsjednika veoma značajan, kako za stranku, tako i za sve Hrvate u Republici Srpskoj jer vjeruje da on na najbolji način može zastupati interese Hrvata u ovom entitetu. Jerković je izrazio zadovoljstvo izbornim rezultatima te je rekao da će sljedeće četiri godine posvetiti unaprjeđenju položaja Hrvata u RS-u.