Inzko:''U BiH treba da se prekine sa negativnom politikom!''

Valentin Inzko, OHR, Valentin Inzko, Valentin Inzko, bih inzko, Valentin Inzko, dan žena, Valentin Inzko, Referendum RS, Valentin Inzko, OHR, Valentin Inzko, Politika, Valentin Inzko, sunspenzija, sip, Milorad Dodik predsjednik RS-a, Milorad Dodik, Valentin Inzko, Valentin Inzko, bih inzko, ‘Sejdić - Finci'
Građani žele radna mjesta i žele da se riješe ekonomski i socijalni problemi zemlje. Građani su takođe glasali za veću vladavinu prava. Podržao bih sve napore usmjerene na to da se oformi koalicija koja će to ostvariti u praksi", rekao je Inzko.

Visoki predstavnik smatra da postoji jasna potreba da se u 2011. godini ubrzaju i prodube reforme iz programa koji se odnosi na EU.

"Sve političke stranke i lideri prije izbora su podržali proces pristupanja EU. Svi su rekli da namjeravaju da se bore protiv korupcije, da ojačaju vladavinu prava i oporave ekonomiju. To pruža dovoljno prostora za dogovor, a sada postoji prilika koju ne bi trebalo propustiti", istakao je Inzko.

On je napomenuo da političari u BiH treba da iskoriste tu priliku jer će u suprotnom samo oni biti odgovorni za posljedice.

rtvslon.ba