Inzko: Tužno je što u Sarajevu ima sve manje Hrvata i Srba

"No tu je Istočno Sarajevo i nisu daleko. Međutim, u Sarajevu se pojavljuju neki drugi fenomeni. Tu ima na tisuće stranaca koji su se vratili iz Švedske, Norveške s bračnim partnerima. Ima velik broj stranaca koji su se oženili domaćim djevojkama ili obrnuto. Pojavio se neki novi miks.

Starog Sarajeva, koje je bilo prije rata, više nema, ali nije istina da je to jednonacionalan grad", kazao je Inzko.

On je podsjetio da su u tijeku napori da se riješi pitanje imovine SPC-a i Bogoslovije u središtu Sarajeva. "To je bila jedna od prvih stvari koje sam počeo. Potpisali smo memorandum o razumijevanju sa svim nadležnim tijelima kojih ima puno. Svi smo potpisali i sada se moraju dvije stvari napraviti. Napraviti novi Ekonomski fakultet za koji postoji zemljište. I kada bude ispražnjena zgrada u kojoj je sada smješten Ekonomski fakultet, u tu zgradu useliti studente Bogoslovije koji su sada u Foči", rekao je.

Podvukao je da bi to "bio velik blagdan za Sarajevo". "Ako ne budem tu, specijalno ću doći da vidim mantije u ovom gradu i mlade i lijepe studente", dodao je Inzko. On je istaknuo da je odluka suda da se iz prostorija Ordinarijata izbaci kardinal Vinko Puljić - velika sramota.

dnevnik.ba