Inzko: S Bevandom se vratio optimizam

incko, incko, Valentin Inzko, izbori, Valentin Inzko, Valentin Inzko, OHR, Valentin Inzko, Valentin Inzko, predsjedništvo bih, Valentin Inzko, sip, sunspenzija, Valentin Inzko, Valentin Inzko, laž, visoki predstavnik, platformaši, Valentin Inzko, srednja bosna, Valentin Inzko, Vijeće ministara, Valentin Inzko, Vjekoslav Bevanda, Valentin Inzko, hotel, Čitluk, izvješće, Valentin Inzko, Miroslav Lajčak, Valentin Inzko, Hillary Clinton, OHR, Valentin Inzko, Valentin Inzko, Inicijativu za referendum, Referendum RS, raspisivanje referenduma, Milorad Dodik političar iz RS-a, Valentin Inzko, referendum, Referendum RS, Valentin Inzko, HDZ BiH, Valentin Inzko, BIH
"Pošto je novi premijer rekao da su njegovi prioriteti članstvo u EU, ekonomija i budžet za 2012. godinu, možemo to samo podržavati punim i otvorenim srcem", kazao je Inzko.

On smatra da je europski put jedini realni put za Bosnu i Hercegovinu, te da bi svaki drugi put značio izolaciju i stagnaciju.

"Balkan ne smije biti crna rupa u Europi, a Bosna i Hercegovina ne smije biti crna rupa na Balkanu", kazao je.

Podršku Bosni i Hercegovini na njenom europskom putu izrazio je i bivši mađarski ambasador Imre Varga, koji je istaknuo da „s novom vladom dolazi i novi optimizam za ovu zemlju".

"Treba se uhvatiti posla i ozbiljno krenuti u izvršavanje svih zadataka i obveza koje čekaju ovu zemlju. Sigurno je da će Mađarska biti uz vas i pomoći koliko je u njenoj moći, kao što je to bilo i u moje vrijeme. I nama je u interesu da uspijete i da narodi ove zemlje uživaju iste blagodati koje daje članstvo u EU-u," poručio je.

Europski pokret danas je bivšem mađarskom ambasadoru Imreu Vargi uručio Orden za posebne zasluge u procesu EU integracija.

To priznanje Europski pokret od 2010. godine dodjeljuje povodom obilježavanja Dana Europe u našoj zemlji u ime građana Bosne i Hercegovine osobama i institucijama koji su na poseban način dali doprinos ubrzanju procesa EU integracija, pomirenju i boljem razumijevanju naroda i kultura, regionalnoj suradnji, izgradnji i razvoju društvenih odnosa, jačanju ekonomije i promocije međunarodnog ugleda i rejtinga bh. društvene zajednice.

Prvi nositelji tog priznanja su visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko i europska parlamentarka Tanja Fajon.

Fena