Ima nešto što se zove duh BiH i načelo rotacije predstavlja taj duh i to se mora ispoštovati

BIH, vlast, Dragan Čović, Božo Ljubić, županije, Božo Ljubić, Dragan Čović
koji će uvažavati većinski izborni legimitet unutar svakog konstitituivnog naroda, biće intezivirani tijekom narednih dana.

Glasnogovornik HDZ-a BiH Mišo Relota na ovaj način je Srni prokomentarisao izjavu člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića koji je danas izrazio nadu da bi već u veljači moglo biti formirano Vijeće ministara BiH, odnosno da se približavaju stavovi političkih partija u zemlji.

Relota ističe da HDZ-a kao najjača hrvatska stranka, sa najvećim izbornim legitimetom unutar svog naroda, treba kandidirati mandatara za Vijeće ministara BiH, jer je to red po načelu rotacije.

"Ima nešto što se zove duh BiH i to načelo rotacije predstavlja taj duh i to se mora ispoštovati. Svako drugo riješenje urušava taj duh BiH", rekao je on.

Relota je naglasio da vlast na svim razinama treba konstituirati, poštujući većinski izborni legitimitet unutar svakog konstitutivnog naroda, i osigurati da vlast odražava izbornu volju naroda i građana.

"Nemamo još vlast, jer su neki htjeli to ignorisati", smatra Relota.

Glasnogovornik SDP-a BiH Damir Mašić nije želio komentarirati Izetbegovićev stav, pojasnivši da ova stranka ne komentira tuđe izjave, odnosno da se radi o samo njegovom stavu.

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izrazio je nadu da će već u veljači biti formirano Vijeće ministara, odnosno da će biti konstituirana vlast u BiH, jer se približavaju stavovi političkih partija u zemlji.
(srna)