Ilija Cvitanović: Nikome neću dozvoliti da se igra HDZ-om 1990

ilija cvitanovic
... da povede ovu stranku boljim putem. Ističući kako nikome neće dozvoliti da se igra ovom strankom i potcjenjuje je, Cvitanović je naglasio da će na političkoj sceni BiH HDZ 1990 tek pokazati svoju snagu, piše Dnevni avaz.

Govoreći o prioritetima stranke koji su, između ostalog, zacrtani i u stranačkoj deklaraciji koja je, također, usvojena na saboru, Cvitanović je najavio još snažniji rad na jačanju položaja Hrvata u BiH, zapošljavanju i školovanju mladih i privlačenju stranih investicija te borbi protiv kriminala i korupcije koji, kako ističe, najviše opterećuju ukupne političke odnose u BiH.

"Ne bih se prihvatio ove pozicije da ne vjerujem u snagu, kapacitet i budućnost ove stranke. Uvjeren sam da će Hrvati na izborima prepoznati zdravu politiku Devedesetke. Kreću priprema za lokalne izbore. HDZ 1990, koji ima trećinu hrvatskih glasova, jasno će poručiti da želi hrvatski dogovor tamo gdje on treba", kazao je Cvitanović.

Osvrnuvši se na rad HNS-a, naglasio je da ova krovna institucija Hrvata u BiH nema legitimiteta ni smisla bez HDZ-a 1990 te da ona ne smije biti poligon za manipuliranje jedne stranke drugima. Naglasio je da će se HDZ 1990 i dalje zalagati za ustavne promjene u BiH, koje ne smiju biti ni na čiju štetu.

"Nikada neću pristati na ustavne promjene samo u FBiH niti bacanje kosti između nas i Bošnjaka", poručio je Cvitanović.