HSS-NHI tvrdi da se Čovićevom pozivu nitko neće odazvati

Dragan Čović
"Istodobno, HSS-NHI se slaže s onim analitičarima koji ocjenjuju da se vlast u Federaciji BiH može formirati bez HDZ-a BiH", izjavio je izjavio Ante Čolak, predsjednik HSS-NHI-ija, stoji u priopćenju.

U toj stranci tvrde da o Čovićevoj inicijativi slično misle i drugi čelnici stranaka s hrvatskim predznakom

"Mišljenje Ante Čolaka dijeli i Zvonko Jurišić, predsjednik HSP-a BiH, koji je rekao da želi ostati u oporbi, ali da mu ne smeta da Dragan Čović, ako može, formira vlast s bilo kim drugim", navodi se u priopćenju iz HSS-NHI-ija,.

"Jurišić jeste za svehrvatsku koaliciju, ali ističe da se neće odazvati pozivu Dragana Čovića", stoji u priopćenju te se u njemu tvrdi da se pozivu neće ni Božo Ljubić, predsjednik HDZ-a 1990.

"Kazao nam je da je njegova stranka najbliže stavu da bude u oporbi, ali će za naredne poteze sačekati službene izborne rezultate i svoju odluku donijeti nakon razgovora s predstavnicima drugih hrvatskih stranaka, kao i predstavnicima stranaka koje zastupaju interese druga dva konstitutivna naroda. Isto nam je potvrdio i dopredsjednik HDZ 1990 Martin Raguž", stoji u priopćenju.

Kako se u njemu navodi, mišljenje im je o inicijativi Dragana Čovića iznio i Jerko Ivanković, dopredsjednik NSRB-a.

Njegovu stranku Čović nije ni pozvao, a o budućim koalicijama oni će razmisliti nakon objavljivanja službenih izbornih rezultata", priopćeno je iz HSS-NHI-ija.

(Fena)