HSP spreman pregovartati s SDP-om oko formiranja vlasti

HSP BIH, SDP BIH, koalicija, platforma, SDP BIH, HSP BIH, SDA BIH, NSRzB, platforma, SDP BIH, HSP BIH, SDP BIH, Politika, Nadzorni odbor, elektroprivreda, SDP BIH, HSP BIH, SDA BIH, NS radom za boljitak, SDP BIH, HSP BIH, NS radom za boljitak, SDA BIH, platformaši, Vijeće ministara, sdpbih, SNSD
Na sastanku je odlučeno da je HSP spreman ući u pregovore s SDP-om oko sudjelovanja u vlasti. HSP, bez obzira na kvalitetu i kvantitetu ponuđenih pozicija u izvršnoj vlasti, neće u njoj sudjelovati, ako ne dobije čvrsta jamstva za poboljšanjem položaja hrvatskog naroda u BiH.

Prošireno predsjedništvo zadužilo je pregovaračku skupinu da učini sve napore kako bi koalicija s HDZ-om 1990 opstala te kako bi HDZ 1990 zajedno s HSP-om bio dio izvršne vlasti, što bi omogućilo implementiranje programa Hrvatske koalicije HDZ 1990 - HSP BiH.

Predsjednik Jurišić je, u svom izvješću o pregovorima s drugim političkim strankama, između ostaloga, kazao: „U dosadašnjim razgovorima sa svim političkim strankama najveću suglasnost oko pojedinih pitanja, posebice borbe protiv korupcije i kriminala, povratka Hrvata u RS te stvaranja društva jednakih mogućnosti, kako za konstitutivne narode tako i za sve građane, postigli smo sa SDP-om BiH"

Dr. Jurišić je, također, istaknuo kako je potrebno učiniti sve u cilju opstanka Hrvatske koalicije HDZ 1990 - HSP BiH, koja se temelji na snažnom i kvalitetnom programu, te je naglasio kako bi provedba tog programa bila od velikog značenja za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini, ali i za sve njezine građane.

„Hrvatska stranka prava Bosne i Hercegovine će u svome djelovanju, bilo sa stajališta pozicije ili opozicije, nastojati poboljšati položaj hrvatskog naroda, no također će činiti velike napore kako bi se suzbio kriminal i korupcija u Bosni i Hercegovini te se normaliziralo njezino gospodarsko stanje.

Hrvatska stranka prava Bosne i Hercegovine neće izdati ova načela te stoga nije spremna na ulazak u vlast pod patronatom HDZ-a BiH", zaključeno je na sastanku.

fena