HSP BiH: Hrvatima ne treba treći entitet, nego ravnopravnost

Obraćajući se prisutnima, predsjednik HSP-a Hrvatske Daniel Srb rekao je da Hrvatska mora Hrvatima u BiH osigurati političku i svaku drugu podršku, te razvijati ekonomske odnose na takav način da ljudi u BiH mogu doći do radnih mjesta, a ne da odlaze zbog većih plaća.

On je dodao da se njegova politička stranka protivi ulasku Hrvatske u Europsku uniju, jer više nema interesa i zato što su prošla vremena kada se ekonomski prosperiralo ulaskom u taj savez država.

"Tamo više nema novca, a struktura europskih fondova tako je određena da ne odgovara razvoju mediteranskih zemalja članica. Također, stoji činjenica da su Rumunjska i Bugarska od ulaska u EU ekonomski nazadovale", napomenuo je Srb.

Predsjednik HSP-a BiH Zvonko Jurišić istaknuo je da se njegova stranka zalaže za teritorijalnu reorganizaciju cijele BiH i da nije za stvaranje trećeg entiteta 'na području jugozapadne Hercegovine'.

"Pomislit ćete da želimo na neki način ukinuti Republiku Srpsku - ne. Ali, možda bi trebalo regionalizirati Republiku Srpsku, odnosno od jednog njenog dijela Posavine napraviti regiju koja bi u sebe uključila općine koje su u Federaciji BiH, ali i Republici Srpskoj", rekao je Jurišić.

Sudionici tribine pozvali su sve građane u BiH sapravom glasa za parlamentarne izbore u Hrvatskoj da 4. prosinca izađu na birališta.

Srna