FOTO  Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović održao sastanak s predsjednicima stranaka članica HNS-a,

dr. Dragan Čović, HDZ BiH
...održao je danas sastanak s predsjednicima stranaka članica HNS-a, koje će zajednički nastupiti na Općim izborima u BiH.
Na sastanku je razmatran tijek priprema kao i sami tijek kampanje, utvrđeno je što bi trebalo uraditi u narednom razdoblju, kako bi se ojačala prije svega komunikacija s glasačkim tijelom u svim sredinama od Posavine, Središnje Bosne pa sve do Hercegovine.  Zadovoljni smo bili kampanjom koju smo do sada vodili, a u zadnjih 20-tak dana još ćemo je više intevizirati, zaključeno je na sastanku.

Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović posjetio Maticu hrvatsku Mostar

Hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović, posjetio je danas Maticu hrvatsku Mostar. Tom prigodom razgovarao je s predsjednicom Ljerkom Ostojić i počasnim predsjednikom Josipom Muselimovićem.
Predsjednica Ostojić upoznala je predsjednika Čovića s planom rada Matice, te naglasila: „U kontekstu ovih predozbornih zbivanja, Matica hrvatska Mostar je kao jedna pritoka jedne velike rijeke koja se zove Hrvatski narodni sabor i na čelu sa našim predsjednikom Čovićem nadamo se iskreno da će nas dovesti u jedne mirnije vode zajedništva, a svi zajedno ćemo graditi blagostanje kome se iskreno nadamo.
Počasni predsjednik Josip Muselimović naglasio je kako na ovim prostorima djeluje jedno 10-tak stranaka s hrvatskim predznakom. Za ovih 20 godina koliko traje kulturna manifestacija Mostarsko proljeće nitko od tih predstavnika koji su bili i koji su sada nije došao u Maticu hrvatsku našu najstariju kulturnu instituciju, i zainteresirao se što se tamo događa, što se tamo radi a događaju se mnoge stvari. Da se zahvalim gosp. Draganu Čoviću što od samog početka s Maticom prepoznaje njen rad, njena nastojanja i što je podržava u svim onim planovima koje ona planira raditi i zato smo silno zahvalni za ovo vrijeme koje uspjeva odvojiti i danas u općoj vrvi predizborne utrke došao je i posjetio svoju Maticu hrvatsku.
Hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović iskazao je zadovoljstvo današnjom posjetom te se zahvalio predsjednici Ostojić i počasnom predsjedniku gosp. Muselimoviću.
-Kada smo točno prije 20 godina išli autobusom u Makarsku, da potaknemo promišljanja naše kulture, baštine, običaja, tradicije, s te strane jedno veliko hvala za ovih 20 godina suradnje, za ono što se napravilo u Mostaru, u Hercegovini, u BiH, a sve pod okriljem Matice hrvatske, i današnja izdanja Cvitka i svega onoga što nudimo za djecu i što nudimo za sve nas, 100-ti broj Osvita koji smo ponudili javnosti, jasno govorimo koje je bogatstvo uz nas, kazao je dr. Čović.
-Dani Matice hrvatske su doživjeli kroz ovih 20 god jedan svoj preporod u koji je uvršteno sve ono što se može oko hrvatskog naroda, ali ne uopće samo povezati za hrvatski narod nego gledati da hrvatski narod vežemo s Maticom hrvatskom, naglasio je dr. Čović, i zaključio kako će se morati snažnije potaknuti da ovaj čin koji se radi u Matici hrvatskoj i svi planovi koje imaju već danas dobiju prikladniju potporu svih institucija kako bi se moglo lakše raditi.

 

Prof. dr. Josip Paladino iskazao potporu dr. Draganu Čoviću kandidatu za hrvatskog člana Predsjedništva BiH

Jedan od najuglednijih hrvatskih neurokirurga prof. dr. Josip Paladino boravio je danas u Mostaru i iskazao potporu dr. Draganu Čoviću, kandidatu za hrvatskog člana Predsjedništva BiH ispred Hrvatskog narodnog sabora i HDZ-a BiH na Općim izborima 2018. godine, kao i ostalim stranačkim kandidatima za sve razine vlasti. Izrazio je nadu kako će i na ovim izborima građani birati svoje predstavnike po srcu i razumu, te zajedno s Hrvatskom demokratskom zajednicom BiH i Hrvatskim narodnim saborom marljivo raditi na tome da Hrvati u ovoj zemlji ostvare prava koja im pripadaju. „Vjerujem da će i Hrvati u BiH uskoro živjeti europske vrijednosti, te nastaviti graditi stabilnost ove zemlje, uz jedno veliko zajedništvo, a kroz realizaciju svih ideja i projekata koje ovi kandidati nude“, zaključio je prof. dr. Paladino.