Hrvati ne dolaze na sjednicu Vijeća ministara?

prava u romskoj zajednici, Vijeće ministara BiH, Vijeće ministara, Vijeće ministara BiH, Vijeće ministara, Vijeće ministara BiH, Vijeće ministra BiH, Vijeće ministara BiH, Vijeće ministara, Vijeće ministara BiH

... otvorenog kršenja dogovora SDA prema hrvatskim kolegama", piše "Večernji list".

List navodi da je ministar financija Vjekoslav Bevanda na bolovanju, ali da sjednici neće prisustvovati ni druga dva hrvatska člana Vijeća ministara - ministar obrane Marina Pendeš i pravde Josip Grubeša.

Razlog za dodatno razilaženje bošnjačkih i hrvatskih kolega, saznaje "Večernji list", je to što je ministar civilnih poslova Adil Osmanović, mimo znanja i suglasnosti hrvatske strane, na funkciju tajnika ovog ministarstva, na kojoj je do sada bio hrvatski predstavnik, postavio po svom izboru Biljanu Čamur.

To je, dodaje se, učinjeno usprkos tome što je Bevanda prije petnaestak dana uputio pismo predsjedavajućem Vijeća ministara Denisu Zvizdiću u kojem je naveo 11 stvari u kojima su hrvatski predstavnici oštećeni, kao i zahtjev da na funkcije na kojima su bili hrvatski dužnosnici dođu predstavnici istog naroda.

"Na taj jasan stav Zvizdić se oglušio i iz njegovog ureda poručeno je da ne mogu utjecati na kolege koje čak dolaze iz iste stranke - SDA /Osmanović/", navodi "Večernji list".

Na popisu stvari čije je razrješenje za nastavak normalnog funkcioniranja Vijeća ministara tražio Bevanda jeste i izbor zakonitog zastupnika pri Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu.

"Usprkos tome što je Sud BiH poništio odluku o imenovanju zastupnika Vijeća ministara pri Sudu za ljudska prava u Strasbourgu Belme Skalonjić i njenog zamjenika Sandre Malešić, jer je utvrđeno da nisu ispunjavale uvjete za te pozicije, u Vijeću ministara se prave da se to nije dogodilo", podsjeća "Večernji list", dodajući da se nakon poništenja odluke dovode u pitanje sporovi u kojima su sudjelovale njih dvije.

U tekstu se navodi da je direktor Agencije za državnu službu Neven Akšamija sa ministrom za ljudska prava i izbjeglice BiH Semihom Borovac /SDA/ imenovao Skalonjićevu na tu funkciju kršeći sve procedure, čak i stav Vijeća ministara.