HRS: Hvala našim biračima, narod glasovao za nacionalni legitimitet

HRS
Ujedno, čestitali su i izbornim pobjednicima.

-HDZ BiH je pravi pobjednik ovih izbora i ovim putem im se mora čestitati na tome. Također, mora se čestitati i HDZ-u 1990 jer su i oni imali objektivno dobar rezultat. HRS je u svoju predizbornu kampanju uložio oko 5 000 KM prikupljenih iz članarina i donacija članova stranke. Uzimajući u obzir tu činjenicu, rezultat HRS-a je zadovoljavajući, osobito kad se zna da su iza nas ostali Lijanovići, Budimir, a u nekim mjestima i HSP i Hrast, priopćeno je iz HRS-a. Republikanci su priopćili kako su znali da se u "ovako nakaradnom i koruptivnom izbornom sustavu izbori dobivaju i gube iza 19.00 sati što se i ovaj put dogodilo".

-Brojke od oko 7000 preferencija pojedincima u ZHŽ-u, 4592 nevažećih listića u HNŽ-u (na 71 posto obrađenih mjesta) i 1565 u ZHŽ-u na razini županije najbolje dokazuju ovu tvrdnju. Eto i odgovora na pitanje zašto se nitko nije očitovao na naš upit od prije nekoliko mjeseci zašto se ne uvede video nadzor rada biračkih povjerenstava i prozirne kutije za izborne listiće. U HNŽ-u nećemo pravnim putem tražiti pravdu, jer smatramo kako broj procijenjenih uništenih listića HRS-a ne utječe na naš rezultat, dok je u ZHŽ-u sasvim drugačija priča, priopćili su Republikanci.

Istaknuli su kako su u izborni proces ušli svjesni da se izbori ne dobivaju samo u procesu glasovanja, nego u jednakoj mjeri i nakon zatvaranja birališta. Rezultat HRS-a na ovim izborima, priopćili su, je isključivo odgovornost samih Republikaca.

-Najiskrenije se nadamo da se, nakon ovog izbornog ciklusa, borba za nacionalne interese i ustavnu jednakopravnost hrvatskog naroda, neće okončati instaliranjem kadrova HDZ-a BiH na mjesta po ministarstvima i državnim tvrtkama, nego da će se ići u sustavno rješavanje pitanja od vitalnog hrvatskog interesa, stoji u priopćenju.

Također, poručili su kako će nastaviti djelovati konkretno i konstruktivno, s tim da "ćemo sada oštricu naoštriti još više, jer sada hrvatska legitimnost više nije upitna".

-Narod je glasovao za hrvatski legitimitet, nije glasovao za nepotizam, korupciju, uhljebljavanje, zloupotrebu položaja i sve drugo što je navika dosadašnjeg političkog djelovanja izbornih pobjednika. Ukoliko ne budu radili na sustavnom poboljšanju ustavno pravnog statusa hrvatskog naroda, a osobito budu li nastavili s dosadašnjim navikama političkog parazitarenja na račun borbe za nacionalne interese, HRS će znati odgovoriti na pravovaljan način. Nacionalnog kompromisa više nema, zaključuju Republikanci.