Hercegbosanski HSP nezadovoljan ponašanjem vodstva te stranke

..., koje je potpisao predsjednik toga odbora Zdravko Prka.

"HSPBiH ušao je u proces uspostave vlasti na razini Federacije BiH s iskrenim namjerama da se poboljšaju ukupne društvenopolitičke i gospodarske prilike u BiH. Potpisivanje Platforme s koalicijskim partnerima, kao temeljnog dokumenta za postizanje ovih ciljeva, bio je preduvjet sudjelovanja u vlasti HSP-a jer je u njemu izražena nedvojbena politička volja za ubrzanje reformskih procesa, za borbu protiv korupcije i kriminala, a posebno za poboljšanjem položaja hrvatskog naroda u jednakopravnosti sa ostala dva naroda.

Hercegbosanski Županijski odbor HSP-a BiH i dalje stoji na proklamiranim načelima Platforme, ali ujedno izražava i svoje nezadovoljstvo ponašanjem pojedinih članova i vodećih dužnosnika HSP-a, s predsjednikom dr. Zvonkom Jurišićem na čelu, čija samovolja, netransparentnost u radu te nepoštivanje demokratskih procedura unutar same stranke smatra pogrešnim i politički štetnim

HSP na području Hercegbosanske županije već se godinama nastoji i, vjerujemo, uspijeva ponašati u duhu odgovornosti i principijelnosti u zaštiti kako nacionalnih tako i građanskih prava svakog čovjeka. Ovakav način rada naši birači znali su prepoznati i na izborima nagraditi. Nažalost, pojedinci unutar vodstva HSP-a, koji svojim radom nisu ostvarili očekivane rezultate niti su opravdali povjerenje birača, nastoje da politikantstvom i okupljanjem oko neformalnih i interesnih skupina ostvare isključivo svoje osobne ciljeve.

Zbog svega navedenog hercegbosasnki Županijski odbor HSP-a BiH želi se ograditi od takvog načina ponašanja i vođenja stranke te smatra da se pojedinci moraju pozvati na odgovornost kako bi stranka uspjela ostvariti ciljeve sadržane u svome programu stranke i u Platformi te ispuniti očekivanja svojih birača i svakog hrvatskog čovjeka", stoji u priopćenju iz hercegbosanskoga Županijskog odbora HSP-a BiH.

Fena