HDZ BiH pozvao Hrvate i hrvatske državljane u BiH da glasaju za Kolindu Grabar-Kitarović

kolinda čović

Pozivamo Hrvate i hrvatske državljane u BiH da u nedjelju, 22. prosinca 2019. godine iskoriste svoje biračko pravo i ispune građansku obavezu, te glasujući na biračkim mjestima u BiH podrže Kolindu Grabar-Kitarović, predsjedničku kandidatkinju HDZ-a Republike Hrvatske.

Kao predsjednica Republike Hrvatske, Grabar-Kitarović se ustrajno zalagala za prava hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, boreći se za hrvatsku ravnopravnost i ostvarenje prava konstitutivnog naroda. U svom petogodišnjem mandatu kontinuirano se zalagala za poštivanje prava hrvatskog naroda u BiH na odabir vlastitih legitimnih političkih predstavnika i legitimno zastupanje na svim nivoima vlasti te, oštro osuđujući prekršaje ustavno-definiranih prava bh. Hrvata, pozivala na izmjene Izbornog zakona i zastupala političku, kulturnu, obrazovnu i medijsku ravnopravnost.

Zastupanjem politike jednakopravnosti i neovisne političke opredijeljenosti hrvatskog političkog subjekta u BiH, kao predsjednica svih Hrvata isticala je razgovor o Bosni i Hercegovini i položaju bh. Hrvata na najvišim razinama svjetskih političkih razgovora.

Hrvati u Bosni i Hercegovini su konstitutivan narod i imaju pravo na svoj nacionalni identitet, vjeru i jezik! Čuvajući konstitutivnost i opstojnost Hrvata u Bosni i Hercegovini, čuvamo ukupni identitet i opstojnost hrvatskoga naroda. Stoga ću još snažnije djelovati kako bi Republika Hrvatska pružala aktivnu potporu očuvanju identiteta Hrvata u Bosni i Hercegovini, poručila je Kolinda Grabar-Kitarović.

Predsjednik Republike Hrvatske predsjednik je svih njezinih državljana, a na poseban način Ustav je regulirao obvezu države, i predsjednika, da skrbi o Hrvatima izvan Republike Hrvatske. Hrvati i hrvatski državljani u Bosni i Hercegovini s pravom očekuju da se Republika Hrvatska i njezin predsjednik zalažu za legitimna prava hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, ali i za stvaranje novog, pozitivnijeg ozračja unutar međunarodne zajednice prema Bosni i Hercegovini.

Cijeneći odličnu suradnju s HDZ-om Republike Hrvatske i njihovu punu potporu HDZ-u BiH i strankama okupljenih oko Hrvatskog narodnog sabora u Bosni i Hercegovini još jednom Vas pozivamo da izađete na izbore za predsjednika Republike Hrvatske, te svoj glas date Kolindi Grabar-Kitarović, predsjedničkoj kandidatkinji HDZ-a Republike Hrvatske.

U nedjelju, 22. prosinca 2019., na dan izbora mogu glasovati i oni koji se nisu prethodno registrirali uz trenutnu registraciju i predočenje osobnog dokumenta.

Informacije o biračkim mjestima:

U Bosni i Hercegovini ukupno je četrdeset i četiri (44) biračka mjesta.
Glasačka mjesta i registracija na dan izbora su na adresama:
• Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Sarajevu – na adresi: Srednja ekonomska škola, Zmaja od Bosne 39, Sarajevo
• Generalni konzulat Republike Hrvatske u Mostaru – na adresi: OŠ Petra Bakule, Ulica kralja Tomislava 9, Mostar i Gimnazija Fra Grge Martića, Ulica kralja Tomislava 9A, Mostar
• Generalni konzulat Republike Hrvatske u Banja Luci – na adresi: Milana Kranovića 1, Banja Luka,
• Generalni konzulat Republike Hrvatske u Tuzli – na adresi: Katolički školski centar „Sveti Franjo“, Klosterska 10, Tuzla
• Konzulat Republike Hrvatske u Livnu –na adresi: Osnovna škola „Ivan Goran Kovačić“ , Župana Želimira 25, Livno
• Konzulat Republike Hrvatske u Vitezu – na adresi: Osnovna škola „Vitez“, Vitez, Ulica Josipa Kuravije br. 2.,

Predsjednica, jer vjerujem i borim se ZA VAS!, stoji u priopćenju HDZ-a BiH.