HDZ BiH, HDZ 1990, HSS-NHI smatraju vladu SBŽ-a nelegalnom

Božo Ljubić i Dragan Čović
"Za nas", kako stoji u priopćenju iz navedenih stranaka, "Vlada Srednjobosanske županije nije izabrana i njezine odluke nećemo prihvatiti sve dok se Ustavni sud ne očituje o njima."

Navedeni županijski odbori smatraju tzv. platformaše udruženjem za razvlašćivanje Hrvata i onima koji generiraju sve dublju i dublju političku krizu sada i u Srednjobosanskoj županiji.

Svi dužnosnici HDZ-a BiH, HDZ-a 1990 i HSS-NHI-ja pozivaju se da odbiju suradnju bilo koje vrste s predstavnicima ovog udruženja (nelegalne Vlade), ali da svoje dužnosti obnašaju sukladno ustavu i zakonu.

Jednodušno je zaključeno da je ovo politički terorizam i sramotno ponašanje bošnjačkih predstavnika u Skupštini Srednjobosanske županije i političkih izdajnika hrvatskog naroda Karoline Pavlović, Blaženke Lukić i Alana Škare, a podaničko ponašanje onih Hrvata koji su bez volje legitimnih predstavnika hrvatskog naroda prihvatili ponuđene im funkcije na temelju grubog kršenja srdnjobosanskoga Ustava.

"O svemu ćemo izvijestiti predstavnike međunarodne zajednice i, kako ništa ne očekujemo od njih jer smo sami tražili rješenja i kada se ova država stvarala, a koje ne bi ni bilo da upravo ključnu ulogu nije odigrao hrvatski narod. Demantirat će nas ako ovoj Županiji vrate paritet koji su joj oduzeli i koji je imala.

Legitimni predstavnici hrvatskog naroda ove tri stranke neće odustati od borbe i poručuju svima da smo tu i tu ćemo ostati.

O narednim mjerama zaštite ustavnog poretka u Srednjobosanskoj županiji javnost će biti informirana", stoji u priopćenju iz županijskih ureda triju spomenutih stranka.

Fena