HDZ 1990: Zoran Perković nije naš kandidat, niti je potpisao akt o ulasku ratnih brodova u Neum

Ratni brod u Neumu
"Potaknuti nekorektnim pisanjima pojedinih medija, koji pokušavaju obmanuti javnost i diskreditirati HDZ 1990, pritom služeći se neistinama i prljavim metodama, svjesni smo vlastite odgovornosti u cilju istinitog i objektivnog informiranja. Prije svega, gospodin Zoran Perković, kojega dotični mediji prozivaju u svojstvu nositelja liste HDZ-a 1990, nije nositelj biti je kandidat na listama HDZ-a 1990", navodi se u priopćenju.

U HDZ-u 1990 ističu kako se radi o naručenom tekstu, koji služi u svrhu prikupljanja dnevnopolitičkih bodova, čemu ide u prilog i činjenica da se određeni mediji nisu koristili relevantnim izvorima.

"Jer da jesu, znali bi da Perković, kao i sektor za međunarodno-pravne i konzularne poslove kojim Perković rukovodi, nisu nadležni za problematiku vezanu za uplovljavanje ratnih brodova u Neum pa samim tim Perković nije potpisao dopis, kako se navodi, niti je to mogao po svojoj dužnosti.

Nažalost, ovo je samo jedan u nizu dokaza o tome kako je prljava i makijavelistička kampanja uveliko počela.

Ponovno naglašavamo kako se HDZ 1990 u predizbornoj kampanji neće služiti ovakvim i sličnim kvazimetodama, jer svoju kampanju temeljimo na konkretnim programima, što se među našim biračima više nego dobro prepoznaje", navodi se u priopćenju HDZ-a 1990.