HDZ 1990 Distrikta Brčko održao konferenciju za novinare u povodu izlaska Tomislava Stjepanovića iz HDZ-a BiH

HDZ BiH, HDZ 1990
 Na novinarske upite odgovarali su Tomislav Stjepanović, Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ-a 1990 i Dragan Franjić, član Inicijativnoga odbora HDZ-a 1990 Distrikta Brčko.

Tomislav Stjepanović razloge svojega napuštanja HDZ-a BiH obrazložio je riječima:"Istupio sam iz HDZ-a BiH zbog više razloga, a poglavito zato što se ne slažem s politikom koju vodi moja sada već bivša stranka. Želim se više angažirati na povratku izbjeglih, prognanih i raseljenih osoba, ostanaku mladih na ovim prostorima, te stvaranju povoljne klime za dovođenje investitora kako bi se u Distriktu Brčko popravila gospodarska klima što bi omogućilo otvaranje novih radnih mjesta što u konačnici znači i ostanak, ali i bolju demografsku sliku- sve to nisam mogao ostvariti u HDZ-u BiH zbog čega sam i napustio stranku. Svoj politički angažman nastavit ću kao neovisni zastupnik, a moja stranačka pripadnost je HDZ 1990. Javnosti sam dužan još pojasniti da mojim napuštanjem HDZ-a BiH ta stranka više nije legitimni predstavnik Hrvata u Distriktu Brčko.U obraćanju medijima Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ-a 1990 pozdravio je odluku Tomislava Stjepanovića, te obećao daljnju potporu na jačanju strukture i djelovanja HDZ-a 1990 u Distriktu Brčko, te iskazao uvjerenje da će stranka kojoj je na čelu donijeti pozitivne promjene i boljitak za Distrikt Brčko, ali i na području cijele BiH gdje žive Hrvati.Također, izrazio je zadovoljstvo odazivom novinara na presicu, ali i radost dočekom članova HDZ-a 1990 Distrikta Brčko koju su došli na konferenciju za novinare kako bi iz prve ruke doznali više o istupu Tomislava Stjepanovića.

Novinari su, uz ostalo, pitali i vjeruje li gospodin Stjepanović da će biti usvojen proračun za 2018. u Distriktu Brčko s obzirom na novonastalo stanje, na što je Stjepanović odgovorio da je uvjeren da će Distrikt Brčko u ožujku imati proračun, a o tomu je razgovarao i s predstavnicima druga dva naroda i da ne vidi razloga da tako ne bude.