HDZ 1990 će surađivati s onima koji su spremni rješavati hrvatsko pitanje u BiH

HDZ 1990, HDZ 1990, priopćenje, teslić, povratnici, Republika Srpska, ilija cvitanović, HDZ 1990, ilija cvitanović, HDZ 1990, HDZ 1990, priopćenje, HDZ 1990
Razmatrajući rezultate izbora Predsjedništvo HDZ1990 je konstatiralo kako je stranka ukupno gledano ostvarila zadovoljavajući uspjeh i potvrdila se kao relevantan politički čimbenik na političkoj sceni Bosne i Hercegovine. Konstatirano je kako postoje sredine u kojima, zbog rezultata koji je ispod očekivanog, treba pristupiti rekonstrukciji rukovodstva općinskih odbora HDZ1990. U tom cilju Predsjedništvo HDZ1990 je imenovalo članove Predsjedništva kao povjerenike koji imaju zadaću pomoći u cilju ostvarenja potencijala stranke u tim općinama kao i povećanja ukupnog broja glasova HDZ1990 na narednim općim izborima.

Predsjednik HDZ 1990 Božo Ljubić je informirao Predsjedništvo o tijeku razgovora koje je vodio s čelnicima ostalih parlamentarnih stranaka oko rješavanja institucionalne paralize na razini države i Federacije BiH. Predsjedništvo je dalo potporu do sada provedenim aktivnostima koja se odnose na ovu problematiku.

Predsjedništvo HDZ1990 je zaključilo je kako pozicija stranke i hrvatskog bloka ne treba biti vezana uz trenutni odnos snaga nego treba gledati u budućnost. Legitimni predstavnici naroda i građana trebaju preuzeti odgovornost za prekompoziciju parlamentarnih većina u BiH i FBiH, te će HDZ1990 surađivati s onim političkim opcijama koje su spremne djelovati u cilju rješavanja hrvatskog pitanja u Bosni i Hercegovini.

Potrebno je poduzeti sve da institucije što prije profunkciniraju kako bi se stvorio kapacitet i zadovoljile ambicije Bosne i Hercegovine na EU putu.