Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar podržao Kolindu Grabar-Kitarović

GO HDZ BiH Mostar

U proteklom razdoblju rad Gradskog odbora bio je dinamičan. Održani su sastanci pododbora gradskih područja i formiranih odjela koji djeluju pri Gradskom odboru HDZ-a BiH Mostar, te su u prvim točkama dnevnog reda međusobno podijeljene informacije i izneseni zaključci s održanih sastanaka.

Pregovori oko izbora u Mostaru, sa konkretnim učincima, traju već zadnje dvije godine. Članovi Pregovaračkog tima, predsjednik Slaven Zeljko i član Predsjedništva Vlatko Marinović, informirali su članove Gradskog odbora o dinamici pregovora, ali i o postojanju inicijative o promjeni Statuta Grada Mostara s druge strane pregovaračkog stola. Zaključak članova Gradskog odbora je da je prioritet izmjena izbornih pravila za Grad Mostar u okviru Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, a nakon koje će se svakako u budućnosti razgovarati o izmjeni i dopuni Statuta Grada Mostara.

Između 1. i 2. redovite sjednice, Predsjedništvo je posjetilo 29 temeljnih ogranaka, a u narednim danima dogovorene su posjete za još četiri temeljna ogranka. Predsjedništvo Gradskog odbora se prilikom posjeta upoznalo s članovima temeljnih ogranaka i predstavilo plan rada Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar. Uskoro se planiraju nove posjete svim temeljnim ograncima s ciljem pružanja pomoći i podrške u iniciranju i organiziranju aktivnosti koje će poboljšati uvjete života u području djelovanja ogranaka.

Predstoje predsjednički izbori u Republici Hrvatskoj. U skladu s koordinacijom sa županijske razine Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar će animirati svoje članove da ostvare svoje pravo glasa na izborima i podrže predsjedničku kandidatkinju, aktualnu predsjednicu Republike Hrvatske, Kolindu Grabar-Kitarović.

Odmah nakon sjednice Gradskog odbora, održana je i 1. proširena sjednica Gradskoga odbora HDZ-a BiH Mostar zajedno s predsjednicima temeljnih ogranaka i njihovim suradnicima iz mjesnih zajednica, stoji u priopćenju Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar.