General HV-a Zvonko Peternel potpisao za HSP AS

hsp ante starčević, Pero Ćorić,  Zvonko Peternel
...kao i unaprjeđenje prava hrvatskih branitelja i prava članova obitelji poginulih branitelja. Na tom tragu HSP AS djeluje i dalje što je svakodnevno vidljivo iz nastupa u medijima, kao i u samom radom na terenu.

Kvalitetan i vjerodostojan rad, kao i Program koji HSP AS provodi po pitanju branitelja prepoznat je u svim slojevima hrvatskog društva, a posebno cijenjen u braniteljskoj populaciji. Kako je to uistinu tako svjedoči i činjenica kako je dana 19.02.2016. stranačku zamolnicu ispunio ratni zapovjednik 2. Gardijske brigade „Gromovi" general HV-a u mirovini Zvonko Peternel.

Stranačku zamolnicu potpisao je u nazočnosti glavnog tajnika stranke i saborskog zastupnika Pere Ćorića. Glavni tajnik mu je čestitao na odluci i odabiru HSP AS kao političke stranke kroz koju smatra da može doprinijeti zaštiti digniteta Domovinskog rata te očuvanju i ostvarivanju prava hrvatskih branitelja i obitelji poginulih i nestalih. General Zvonko Peternel potvrdio je činjenicu kako političke aktivnosti koje provodi HSP AS padaju na plodno tlo unutar braniteljske populacije s kojom je u svakodnevnom kontaktu te da je on jedan od mnogih iz te populacije koja se upravo uključuje ili se planira uključiti u obimne aktivnosti HSP AS.

Brigadni general Zvonko Peternel rođen je 24.10.1957. godine u Požegi, oženjen i otac 3 djece. S diplomama upravni pravnik te stručni specijalist - trener sportske rekreacije, general Zvonko Peternel prošao je obuku u Ratnoj školi „Ban Josip Jelačić" te u Zapovjedno-stožernoj školi „Blago Zadro" na Hrvatskom vojnom učilištu.

U javnosti je prepoznat kao ratni zapovjednik legendarne 2. Gardijske brigade „Gromovi" na čijem je čelu bio i tijekom slavnih, pobjedonosnih akcija „Bljesak" i „Oluja". Kao dragovoljac, već 22.10.1990. godine uključio se u stvaranje i obranu Hrvatske, a bio je jedan od zapovjednika vodova, satnija i bojni u 108. te 123. brigadi. Temeljem svojih vojnih zasluga imao je četiri promaknuća od čina pukovnika do brigadnog generala, dobio je šest odličja kao i medalje „Bljesak", „Oluja" te Medalju za iznimne pothvate i niz nagrada, pohvala i priznanja.

Na IV. Saboru stranke, general Zvonko Peternel bit će kandidat za najviše stranačke dužnosti.