General Glasnović s tribine u Offenbachu poručio kako hrvatski narod mora sam odlučivati o svojoj sudbini

Željko Glasnović, Livno, Željko Glasnović, Tomislavgrad, javna tribina, Željko Glasnović, izbori, Željko Glasnović, izbori
...Antom Zovkom, u subot uvečer u prostorima Hrvatske katoličke misije u Offenbachu na Majni održao tribinu pod nazivom "Pravda, Integritet, Prosvjetljenje". Na početku tribine, kojoj je nazočilo šezdesetak posjetitelja, među kojima je bila i nekolicina hrvatskih branitelja, predstavnici važnijih hrvatskih udruga iz Frankfurta i Njemačke te voditelji hrvatskih katoličkih misija iz Offenbacha i Kölna, sve nazočne, a posebice generala Glasnovića, pozdravio je voditelj misije i tribine u Offenbachu fra Tomislav Dukić.

U predstavljanju svoj program, general Glasnović je istaknuo kako će se kao saborski zastupnik u Hrvatskom saboru zalagati pravdu i slobodu hrvatskog čovjeka te napredak Hrvatske kojeg nema bez korjenitih potreba u hrvatskom društvu. Narod mora odlučivati o svojoj sudbini a ne da o sudbini hrvatskog čovjeka još uvijek odlučuju stare komunističke strukture i sljedbenici komunističke partije koja je, po njegovim riječima, kralježnica Udbe u Hrvatskoj. Da bi se ona slomila, treba otvoriti arhive komunizma i napraviti lustraciju bez koje nema najvažnijih promjena u društvu.

Među glavne prioritete svog djelovanja u Hrvatskom saboru stavio je povratak hrvatskih iseljenika u domovinu i njihovo uključivanje u politički i gospodarski život Hrvatske, vraćanje kvote zastupnika iz iseljeništva (čije smanjivanje je nazvao nacionalnom izdajom), rješavanje statusa pripadnika HVO-a i veća pomoć Hrvatima u BiH kako bi ostali a ne iseljavali, jer bez Hrvata u BiH ne bi bilo ni Hrvatske, istaknuo je Glasnović.

Obzirom da je u publici bio dobar dio i onih koji su na prošlim izborima u Frankfurtu podržavali dr. Milana Kujundžića i izjašnjavali se protiv HDZ-a, dio pitanja se odnosio i na Glasnovićev izlazak iz te stranke. General Glasnović je rekao kako je otišao iz HDZ-a jer ga je zaprepastio nerad u toj stranci ali, za razliku od nekih iz publike, nije loše govorio o svojoj bivšoj stranci. U jednom trenutku čak je i stao u zaštitu kolege sa svoje liste Ante Zovke kojemu je iz publike bilo zamjereno što je bio dugogodišnji član HDZ-a.

-Nama treba zajedništvo a ne otvaranje paljbe jednih po drugima, rekao je genaral Glasnović koji je na kraju svim posjetiteljim prenio pozdrave generala Zlatana Mije Jelića, koji je podržao njegovu listu.

Obraćajući se nazočnima, Ante Zovko je istaknuo nekoliko stavki iz svog programa, među kojima zakonske promjene koje bi ubrzale proces dobivanja hrvatskog državljanstva te povećati broj zastupnika iz iseljeništva. Zovko je pritom pozvao sve da glasuju za generala Glasnovića i njegovu listu jer je, kako je istaknuo, general Glasnović lijek za uklanjanje korova zvanog Udba.

Fenix