FOTO/VIDEO  Esad Hećimović gostovao u emisiji "Dobar, loš, zao"

esad hećimović, Dobar loš zao emisija, Mario Vrankić

Gospodin Hećimović je publicist i novinar, trenutno zaposlen kao pomoćnik glavne urednice Oslobođenja, ali i stručnjak za terorizam.

Glavna tema današnje emisije bio je upravo terorizam u BiH. Hećimović je autor knjige o mudžahedinima u BiH, a izravno je sudjelovao i u stvaranju filma o Srebrenici "Izdani grad".

Nakon uvodnih riječi o Srebrenici i o teroristima u BiH, Enver je rekao: "Ono što se dešava u ratu je ratni zločin, a sve poslije rata je terorizam" Ugledni gost se osvrnuo i na događanja u središnjoj Bosni u vremenu kada su mudžahedini ugrožavali katolički puk toga kraja, da bi to prestalo kada su mudžahedini nagodili sa državom.

"Teroristi imaju zaštitnike u vrhu vlasti, i to je problem ove države. Neki političari očiti misle da će im teroristi u datom momentu dobro doći", rekao je Hećimović.

"Sarajevski mediji izbjegavaju istinu i neće da priznaju da imamo problem. Riješenje je javno početi govoriti o ovom problemu, a da država hoće ona se može obračunati sa terorizmom", kaže Hećimović, koji kaže da su se za njegovu zaštitu  kod federalnog MUP-a zalagali kolege i neki političari iz Njemačke, dok to niko nije uradio od domaćih političara ili medija.

Bilo je još dosta riječi o Melvudinu Jašareviću, te o terorističkim akcijama u BiH.

U emisiji je postavljeno i anketno pitanje koje je glasilo:

Imaju li teroristi zaštitnike u BiH?

Rezultate ankete, kao i cijelu emisiju  pogledajte u našem video prilogu.