Dvije stranke danas će u 14:00 sati otvoriti i pitanja o funkcioniranju vlasti

covic izetbegovic

Isti će biti održan u zgradi Predsjedništva BiH, a delegacije će predvoditi predsjednici SDA i HDZ-a, inače i članovi Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i Dragan Čović.

Jedna od tema sastanka biti će Izborni zakon, a iz HDZ-a traže da njihovi prijedlozi budu najdalje u roku od dva mjeseca uvršteni u Izborni zakon, odnosno da se o tome odluči u Parlamentu BiH. U protivnom, bilo je najava da bi to moglo dovesti do toga da naredne godine opći izbori u BiH ne budu ni održani.

Dvije stranke danas će otvoriti i pitanja o funkcioniranju vlasti, odnosno međusobnim mimoilaženjima u stavovima ove dvije stranke, točnije njihovih predstavnika, naročito u Parlamentu FBiH, i to o pitanjima zakona o igrama na sreću te o PIO/MIO.

Trebalo bi biti govora i o infrastrukturnim projektima i blokadi u izmjenama Zakona o akcizama za čije nedonošenje iz entiteta RS optužuju dužnosnike iz FBiH, a od kojeg zavisi nova tranša kredita međunarodnog monetarnog fonda (MMF). Do kraja tjedna, sastanak o funkcioniranju vladajuće koalicije i aktualnoj situaciji, trebale održati i delegacije HDZ-a i SBB-a.