Dva HDZ-a najavila ustroj vlasti i u Posavini te Hercegovini

kreševska deklaracija, Dragan Čović, Božo Ljubić, HDZ 1990, HDZ BiH, Vlada HNŽ, HDZ 1990, HDZ BiH, sda, Dragan Čović, Božo Ljubić, HDZ 1990, HDZ, Dragan Čović, Božo Ljubić, sds, HDZ 1990, HDZ BiH, HDZ 1990, HDZ BiH, hrvatska koalicija, HDZ 1990, HDZ BiH, Dragan Čović, Božo Ljubić, sastanak
„Razradili smo mali oblik strategije što će raditi i uraditi domaće snage same, a mi smo iz vrha naših stranaka tu da eventualno pomognemo. I moram reći, optimističan sam jer će svaki budući korak županijskih odbora naših stranaka biti zajednički", dodao je dr. Čović. Kazao je također da su nedavno dogovorene i slične strategije za ostale županije. „Jer Srednjobosansku županiju smo procijenili, recimo, najkritičnijom kada je u pitanju pozicija hrvatskog naroda, a sljedeći sličan sastanak bit će u Mostaru jer je HNŽ također s paritetom gdje također želimo poslati jasnu poruku", rekao je Čović.

Čović je dodao da su u toj županiji Hrvati u prednosti, kao što su u SBŽ-u bošnjačke stranke.

- S njima želimo graditi vlast na legitimnim snagama jednog, drugog i trećeg naroda, ali želimo jasno staviti do znanja kako ćemo znati cijeniti eventualni dogovor postignut u SBŽ-u. A iza Nove godine nastavit ćemo ovakve susrete i razgovore u Hercegbosanskoj, Posavskoj, a na kraju i u Zapadnohercegovačkoj županiji gdje ovakvih problema nema".

Čović je kazao kako su u Vitezu dogovoreni i neki praktični koraci koji će se ubuduće koristiti.

- Riječ je, recimo, o istupima i manipulacijama u medijima, suradnji i djelovanju institucija tajnika i tajništva dvije stanke kroz rješavanje operativnih pitanja na svim stranačkim razinama. Dogovoren je i zajednički nastup naših zastupnika za Vijeće ministara, tako da se više ne može dogoditi da je „jedan HDZ glasovao za jedno, a drugi za drugo", kazao je dr. Dragan Čović.

izvor: večernji.ba