Dunović priznao da su DF i Komšić Izetbegovićevi sateliti: Poznat prvi MINISTAR potencijalne koalicije

Bakir Izetbegović

Bakir Izetbegović, politički lisac, osigurao je sebi koalicijskog partnera, a već se priča o ucjenama na koje će Željko Komšić morati pristati kao drugi bošnjački član Predsjedništva BiH.

To je lako zaključiti i iz intervjua potpredsjednika Federacije BiH Milana Dunovića koji diplomatski pokušava predstaviti DF kao građansku opciju premda je i on svjestan da su ih građani kaznili na ovim izborima i da ih bez SDA ne bi ni bilo unatoč činjenici da su potrošili milijune maraka, što se još nije počelo istraživati, u kampanji. Čak je i najavio novog ministra ako DF bude u vlasti. - SDA je osvojila najviše glasova i predstavlja relativnog pobjednika i oni kao relativni pobjednik ne trebaju kritizirati što rade drugi. Oni imaju pravo organizirati razgovore sa svima i kazati kako zamišljaju formiranje većine. DF može razgovarati sa svima, ali ćemo se voditi programima i politikom stranke. Odnos SDA prema građanima je najlakše pojasniti na razini FBiH. Nije mudro nekoga isključiti apriori i zaključiti kako će se neko ponašati. Ne vjerujem da SDA ima kapacitet da razmišlja više programski, a ne matematički, ali ako je primjerice SDA spremna da usvoji zakon o braniteljima, onda oni mogu biti partner za razgovore. Do sada nisu pokazali spremnost - kazao je Dunović, a upućeniji znaju kako je upravo Komšićev kandidat za Parlament Federacije BiH Hamza Krkalić bio jedan od onih koji su blokirali prometnice i udarali novinare u Federaciji BiH i iznosio često nejasne zahtjeve, iskorištavajući poštene branitelje Armije i HVO-a.

Upućeni znaju da je Hamza Krkalić ovom izjavom isturen kao kandidat za ministra branitelja u Federaciji BiH, a premda je tu poziciju SDA doslovno zacementirala, jasno je da su i nju spremni ustupiti svojim partnerima samo da nju nikad ne dobije hrvatski narod u BiH. Naravno, ni Dunović ne bi dao ovu izjavu da nije bilo konzultacija s prvim čovjekom Bošnjaka koji kontrolira dvojicu ljudi u Predsjedništvu BiH.

Grude.com