Dubravka Šuica će imati plaću od 184 tisuće kuna mjesečno

Dubravka Šuica, Hrvatska, Europska Komisija, Dubravka Šuica, Dubravka Šuica, imovina, Dubravka Šuica

"Moram se zahvaliti premijeru Andreju Plenkoviću", počela je svoju izjavu Dubravka Šuica u središnjem Dnevniku HTV-a objašnjavajući kako je izabrana za potpredsjednicu Europske komisije za demokraciju i demografiju. Dugogodišnja članica HDZ-a, čija su dva mandata na čelu grada Dubrovnika obilježila niz afera, rekla je kako je ponosna i sretna da će Hrvatska imati potpredsjednicu Europske komisije, što je velika čast.

Bit će plaćena više nego što su objavili hrvatski mediji

Iako se u hrvatskim medijima pojavila informacija kako će Šuica imati plaću od 110 do 140 tisuća kuna mjesečno, ona je puno veća. Naime, bivši potpredsjednik Frans Timmermans imao je mjesečnu plaću od 24.852 eura, koliko bi trebala imati i Šuica. Preračunato u kune to je gotovo 184 tisuće kuna, piše index.hr.

U mjesec dana zaradit će kao prosječni Hrvat u dvije i pol godine

U mjesec dana Šuica će tako zaraditi koliko prosječni Hrvat u dvije i pol godine. Na osnovnu plaću idu i beneficije, dodaci te putni troškovi pa je stvarna zarada puno veća.

Dubravka Šuica se kao profesorica stranih jezika politički angažirala u HDZ-u krajem devedesetih, bila je bliska suradnica Ive Sanadera, a vrlo dobre odnose imala je i s Tomislavom Karamarkom koji joj omogućio da bude na listi HDZ-a za europarlamentarne izbore.

U Bruxellesu se zbližila s Andrejom Plenkovićem kojeg je podupirala u preuzimanju HDZ-a. Jedna je od najbogatijih političara u Hrvatskoj, a enormno bogatstvo objašnjavala je plaćom njenog supruga pomorca.