'Druga' Kukića u Mostaru i Banja Luci čekaju zaključana vrata?

Slavo Kukić, sastanak, BIH, Slavo Kukić, Slavo Kukić, Zlatko Lagumdžija, Slavo Kukić, Vijeće ministara, Slavo Kukić, Zlatko Lagumdžija, SDP BIH
Kukić, čini se, neće imati s kim razgovarati ni u Mostaru jer iz dva HDZ-a dolaze poruke kako ni oni ne žele pregovarati s Kukićem.

Mandatar za sastav Vijeća ministara BiH Slavo Kukić započeo je u subotu razgovore s predstavnicima političkih stranaka koje imaju zastupnike u državnome Parlamentu.

Kukić se u Velikoj Kladuši sastao s Rifatom Dolićem, predsjednikom Demokratske narodne zajednice iz koje je priopćeno kako Kukić odgovara poziciji predsjedatelja Vijeća ministara.

- Predviđeno je da parlamentarno Povjerenstvo za pripremu izbora Vijeća ministara BiH zasjeda u četvrtak. Nisam izgubio optimizam ni nakon izjava da se sa mnom ne kani razgovarati, jer su ovoj zemlji definitivno razgovori potrebni, rekao je Kukić za Dnevni avaz.

Najavljeno je kako Kukić planira, nakon razgovora u Sarajevu, krenuti i u Banja Luku, no od tamo dolaze poruke kako neće razgovarati s njim.

- Nitko iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata neće se sastati s kandidatom za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Slavom Kukićem i razgovarati o njegovom programu, izjavila je zastupnica SNSD-a u Zastupničkom domu parlamenta BiH Dušanka Majkić.

Kukić, čini se, neće imati s kim razgovarati ni u Mostaru jer iz dva HDZ-a dolaze poruke kako ni oni ne žele pregovarati s Kukićem.

Potvrdio je to zamjenik predsjednika HDZ-a BiH Nikola Lovrinović koji je rekao kako nitko iz dva HDZ-a nema namjeru odazvati se 'na razgovore s kandidatom za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Slavom Kukićem".

Poručio je kako je jedino prihvatljivo da novi predsjedavajući Vijeća ministara dođe iz reda dva HDZ-a.