Dragan Čović: Za mjesec ću znati da li ću biti kandidat za člana Predsjedništva

Dragan Čović

... listopadu. Dragan Čović, lider HDZ-a u izjavi za novinsku agenciju Patria kazao je da će o njegovoj eventualnoj kandidaturi odlučiti Hrvatska demokratska zajednica.

"I prije stranke moja obitelj će odlučivati o tome. Ja sam već rekao da ne vidim preveliki razlog da budem član Predsjedništva, jer sam već jednom bio, ali evo vrijeme u narednih mjesec dana će dati odgovor na to pitanje što se tiče Hrvata", kazao je Čović za NAP.

Na upit novinara NAP-a kako gleda na izjave Slave Kukića koji je reako da će pobijediti Čovića na izborima lider HDZ-a se prvo nasmijao, a onda Kukića prozvao samozvanim političkim analitičarem.

"Nasmijao sam se i nek to bude odgovor na sve. Ne bih komentirao bilo koga pogotovu političke analitičare koji se sami proglase, pa nude sebe u ime države i naroda. Svako ima prigodu i do sada je imao. Izbori su nešto najlegalnije i najlegitimnije i svako ima pravo kandidirati se. Sve drugo su špekulacije. HDZ će sigurno imati svog predstavnika za člana Predsjedništva i uvjeren sam da će ovoga puta to i biti hrvatski član Predsjedništva", dodao je Čović.

On je dalje dodao kako je uvjere da se ožiljci koje su dobili zbog neprincipijelne politike stranaka koje su mislile podvaliti hrvastkom narodu su vraćene i toj stranci i svim građanima BiH

"To je došlo kao jedan posebna kazna i opomena i mislim da se s takvim eksperimentima dalje neće ići, bez obzira šta sebi neko umišljao, ali svakom od nas izbori su pravo mjesto da vidi legitimitet i svoje političke i ljudske vrijednosti" dodao je Čović.