Dragan Čović o Aluminiju, kanalu na hrvatskom jeziku i Domu naroda

Dragan Čović
"Treba sve učiniti da to poduzeće bude nositelj razvoja čitave Hercegovine i BiH", kazao je Čović naglasivši pritom kako na problem Aluminija na treba zašutjeti već se ponašati odgovorno te da o pitanju Aluminija nema izgovora kako što to neki pokušavaju pozivajući se na neke dosadašnje nekorektnosti ili neprofesionalnost u radu.

Predsjednik HDZ-a BiH očekuje kako će poruke o Aluminiju sa sutrašnjeg mostarskog sajma gospodstva odaslati i hrvatski predsjednik Ivo Josipović, te predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović s obzirom da obje države imaju interese u toj kompaniji.

Što se tiče iduće sjednice Doma naroda, Čović je u izjavi za medije tijekom sjednice Predsjedništva HDZ-a BiH naglasio kako bi se sjednica mogla održati krajem ovog mjeseca te da očekuje kako će prva točke dnevnog reda biti odluku Ustavnog suda vezana za Mostar.

Odgovarajući na pitanje novinare o kanalu na hrvatskom jeziku u BiH, Čović je izrazio nadu kako bi se zakon vezano za njegovu provedbu mogao naći u idućih mjesec dana u parlamentarnoj proceduri.

Na današnjoj sjednici Predsjedništva HDZ-a BiH bilo je riječi, uz ostalo, o strategiji te stranke za predstojeće opće izbore, koordinacijskom mehanizmu vezano za priključenje BiH EU, te kanalu na hrvatskom jeziku u BiH.

Podsjećamo kako će se sutra u Domu HDZ-a BiH u 17 sati održati susret SDA-a i te stranke gdje će se također razgovarati i o Mostaru.

Izvor: Oslobodjenje.ba