FOTO  Dragan Čović na veikom skupu u Mostaru: Unitarna i građanska država ovdje nikada neće imati mjesta

HDZ BiH, Mostar, Stolac, dr. Dragan Čović
Sportska dvorana Bijeli Brijeg u Mostaru bila je prepuna, a dužnosnici su poslali jasne poruku da ća na ovim izborima pobjediti ZAJEDNIŠTVO.

Skupu su se obratili Damir Džeba, Neveko Herceg, Jelka Milićević i Darijana Katić.

Potporu skupu i strankama okupljenim oko HDZ-a BiH i HNS-a BiH pružio je premijer Hrvatske Andrej Plenković koji je pozvao sve da izađu na izbore 7. listopada i daju svoj glas Draganu Čoviću.

Gledajući vas ne mogu se oteti utisku koliko smo mi Hrvati privilegiran narod, imamo jedno srce i dvije prekrasne domovine. Veliko je poštovanje koje mi imamo prema Bosni i Hercegovini, trima narodima, veliku podršku dajemo svim pozitivnim procesima posebno onim euroatlanskim", rekao je Plenković okupljenima i dobio ovacije.

Najveće ovacija ipak je dobio Hrvatski član predsjedništva dr. Dragan Čović koji je istakao da neće dopustiti da se kriminalizira Domovinski rat i  da će na izborima pobjediti ZAJEDNIŠTVO. Ono nije samo za Hrvate, zajedništvo je i za našu braću i prijatelje Bošnjake i naše prijatelje Srbe. To je snaga najmalobrojnijeg naroda u BiH, rekao je Čović i istakao: 

"Ne grlim se ja s bilo kakvim ratnim zločincima, ja se grlim s časnim predvodnicima obrane hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini. Pravosuđe mora biti nezavisno od bilo koga, to je osnov da mladi ljudi imaju vjeru u ovaj prostor. Nikada, ali baš nikada, ovdje neće imati mjesta unitarna, jednonacionalna i građanska Bosna i Hercegovina.

U glazbenom dijelu programa nastupili su klapa Drača, Monija Jarak, Dražen Žanko i Mate Bulić.

Sve fotografije u GALERIJI

HERCEGOVINA.info