Dodik: Vlasti još nema jer Bošnjaci žele na pozicijama zadržati Srbe koji su u podaničkom odnosu

Milorad Dodik

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je kako je bit neformiranja vlasti na razini BiH u tome da se na vlasti što duže održe Mirko Šarović, Dragan Mektić i drugi koji su pokazali svoje podaništvo političkom Sarajevu i njihovim interesima, a ne Akcijski nacionalni plan /ANP/ za članstvo u NATO-u i ostali razlozi koji se izmišljaju.

On je naglasio kako u BiH jedino Republika Srpska ima stabilnu institucionalnu vlast i političku i socijalnu situaciju.

Dodik je podsjetio kako je Srpska uspjela samo poslije mjesec dana imati novu vladu i izvršne strukture vlasti, a to što godinu dana nakon općih izbora na svim drugim rauinama u BiH vlast nije formirana govori o sustavnoj krizi u BiH.

On je naglasio kako je prethodne četiri godine sa bošnjačko-muslimanskom strukturom u vlasti bila opozicija Republike Srpske, koje se Sarajevo ni sada ne odriče.

“Oni pokušavaju različitim smicalicama da ih održe što je moguće duže na vlasti. Godinu dana uspjevaju tako što izmišljaju razne stvari kao što je priča o akcijskom nacionalnom planu za članstvo u NATO-u, za koji znaju da Republika Srpska neće prihvatiti jer ima Rezoluciju Narodne skupštine o vojnoj neutralnosti i očuvanju ustavnog poretka”, rekao je Dodik.