Dodik: SDP i SDA krenuli u čišćenje svih nepodobnih u BIH

Milorad Dodik
"Prvo su to uradili sa Hrvatima, pa sad, pošto ne mogu kolektivno sa Srbima, pokušavaju pojedinačno. Nastoje da se RS prikaže kao problem, a ne oni", rekao je Dodik novinarima na Mrakovici.

Prema njegovim riječima, SDP BiH i SDA, bez obzira što nemaju većinu za sastav Savjeta ministara BiH, uporno ustrajavaju kako bi izazvali svijet da kaže da ima neka većina od 22, a ne postavlja se pitanje otkud 22 Bošnjaka od 42 mandata.

"Ako mi pristanemo na tom planu išta razvijati, mi pristajemo na majorizaciju. Ako se i dalje nastoji urušiti entitetsko glasanje kao mehanizam zaštite, od ove zemlje nema ništa. To je tema koja ne smije doći na dnevni red. Entitetsko glasanje će ostati, a ako ne ostane, onda nema ni BiH", poručio je Dodik.

Prema njegovim riječima, Barašin je prošao različite periode, gdje je bio predstavljan kao junak i gdje je bio miljenik federalnih medija.

"Vidjelo se da su ti mediji i napravili aferu oko svega toga. U svakom slučaju, tamo nije lako raditi", zaključio je Dodik.

Glavni tužitelj BiH Milorad Barašin suspendiran je u petak sa dužnosti po odluci disciplinske komisije Visokog sudskog i tužiteljskog savjeta BiH.

Srna