Dodik: Sada je definitivno jasno, Srbima i Hrvatima u zamišljenoj Izetbegovićevoj zajednici nema mjesta

Milorad Dodik

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da je predsjednik SDA Bakir Izetbegović, stajući u obranu optuženih za teške ratne zločine nad Srbima i Hrvatima u proteklom ratu, po tko zna koji put dokazao zašto ovakva BiH ne može i ne treba postojati.

“Ako su /Atif/ Dudaković, /Naser/ Orić, /Sakib/ Mahmuljin i manje znani zločinci ugledni zapovjednici, onda je jasno da Srbima i Hrvatima u Izetbegovićevoj zamišljenoj zajednici nema mjesta.

On je danas potvrdio ono što mi govorimo godinama da su Sud i Tužiteljstvo BiH godinama bili pod snažnom kontrolom SDA i dok je to trajalo nije bilo ni moguće da bude procesuiran bilo koji zločinac iz reda takozvane Armije RBiH”, rekao je Dodik, komentirajući Izetbegovićeve izjave na Kongresu SDA.

On je ocijenio da SDA godinama nije branila zločince, već zločin koji su bošnjački ratni zapovjednici počinili nad Srbima i Hrvatima, smatrajući ga legitimnim.

Prema njegovim riječima, Izetbegović u vezi sa odnosima sa susjedima Srbiji i Hrvatskoj nastavlja sa agresivnom retorikom koja ne može i neće izmijeniti činjenicu da je BiH okružena Srbijom i Hrvatskom, a da u njoj grunt imaju i Srbi i Hrvati.

“Niti ćemo mi otići odavde ostavljajući svoju kuću, niti će se Srbija i Hrvatska odreći svojih sunarodnjaka u BiH. Što prije to Izetbegović shvati, bit će bolje za sve koji ovdje žive”, rekao je Dodik.

Izetbegović je na Kongresu SDA u Sarajevu rekao da su Dudaković, Mahmuljin i Orić ugledni zapovjednici takozvane Armije BiH koji prolaze pravosudnu golgotu sa ciljem da budu diskreditirani.

On je rekao da su iz vrha Tužiteljstva i Suda BiH odstranjeni Bošnjaci, te da je nakon toga počela kampanja uhićenja i podizanja optužnica protiv “uglednih zapovjednika takozvane Armije i MUP-a BiH.