Dodik: "Ne pristajemo na nametanja rješenja o Vijeću ministara i budžetu BIH"

Milorad Dodik političar iz RS-a, Milorad Dodik političar iz RS-a, RAK, Milorad Dodik, Milorad Dodik, Milorad Dodik, Sulejman Tihić, Milorad Dodik, nadležnost, Zakon, imovina, Milorad Dodik, SNSD, Milorad Dodik, SNSD, Milorad Dodik, Politika, Milorad Dodik, BIH, karađorđevo, Milorad Dodik, SNSD, Milorad Dodik, Treći entitet, BIH, SNSD, Milorad Dodik, Milorad Dodik, Mladen Bosić, Vijeće ministara, autonomija, Republika Srpska, Milorad Dodik, BIH, Milorad Dodik, SDP BIH, BIH, Trebinje, Milorad Dodik, stranka za bih, Milorad Dodik, SNSD, Milorad Dodik, Milorad Dodik, Republika Srpska, SNSD, Hrvati u BIH, ustav, Milorad Dodik, Milorad Dodik, SNSD, Milorad Dodik, BIH, Milorad Dodik, Republika Srpska, BIH, SNSD, Milorad Dodik, Milorad Dodik, SNSD, Milorad Dodik, Milorad Dodik, Republika Srpska, Milorad Dodik, Sulejman Tihić, Dragan Čović, HDZ BiH, SDP BIH, SDA BIH, Milorad Dodik, Bakir Izetbegović, Reis Cerić, Mevlid Jašarević, Milorad Dodik, Milorad Dodik, Zdravko Krsmanović, Gornja Drina, SNSD, Mi
Komentirajući sjednicu Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira (PIC) u BiH, on je kazao da RS neće pristati na nametnuta rješenja u BiH.

Ponovio je i da je OHR trebalo da bude zatvoren.

- Očigledno je da su pitanja koja se nametnuta u Sarajevu od Bošnjaka dominantna u odlukama PIC-a da ne donese odluku o zatvaranju supervizije u Brčko Distriktu. To govori o tome da su uglavnom neozbiljni kada dolaze ovdje i traže određena rješenja, naveo je Dodik. Dodao je da je "supervizor došao kada su ispunjena tri važna uslova i kada je pojašnjeno sve, ali se ne ukida supervizija, već se na vještački način zadržava međunarodno prisustvo".

- To govori o samovolji određenih ljudi, a ne činjenicama, ustvrdio je on.

Dodik je naveo da je usvajanje budžeta BiH stvar dogovora u nadležnim institucijama, te odbacuje moguće interevencije o tom pitanju od visokog predstvanika.

RS želi, kako kaže, da budžet bude usvojen, a ukoliko dođe do nametanja od visokog predstavnika uslijedit će određene mjere.

U te mjere, naveo je, spadaju povlačenje saglasnosti RS-a za indirektne poreze te da se formira služba koja bi na prostoru RS-a obavljala poslove koje sada radi Uprava za indirektno oporezivanje BiH.

Fena