Dodik: 'Komšić može samo blebećati. Iza njega stoji prijevara jer je kao hrvatski član Predsjedništva izabran bošnjačkim glasovima'

Milorad Dodik

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da predsjedavajući Predsjedništva Željko Komšić ne može ništa uraditi i da je smišljen kao podvala Hrvatima, a sada pokušava držati lekcije Srbima.

“Može samo blebećati. Iza njega stoji prijevara jer je kao hrvatski član Predsjedništva izabran bošnjačkim glasovima. Taj identitet prijevare kod njih stalno postoji”, rekao je Dodik niovinarima u Bihaću, komentirajući Komšićevu izjavu da “neće odustati od toga da Dodika spriječava u proizvođenju kriza, daljnjoj militarizaciji i destabilizaciji”.

Dodik je podsjetio da je ranije rekao da je Komšić političko nedonošče pobačeno na izborima i da to mišljenje ima i danas.

“On je smišljen kao podvala Hrvatima, a onda pokušava držati lekcije nama Srbima. On je nebitan, a nešto drugo je što pokušava da se nametne kao netko važan. Niti sam ja, niti je on Predsjedništvo. Da bi Predsjedništvo imalo snagu mora imati suglasnost sva tri člana, sviđalo se to meni, njemu ili bilo kome drugom. Dakle, to što on govori su njegovi privatni stavovi”, kaže Dodik.

Prema njegovim riječima, BiH je u krizi od kada postoji.

“Da sam htio da napravim krizu i danas bih to mogao. Mogao sam blokirati Predsjedništvo. To nisam uradio. Otišao sam u Predsjedništvo i taj organ je konstituiran. Netko drugi je rekao da se ne može formirati Vijeće ministara, nisam ja”, naglasio je Dodik.

On je poručio da je i ovog trenutka još za to da bude formirana vlast na nivou BiH jer je to logično nakon izbora.

“Nikakva priča o NATO-u i kretanju prema članstvu se neće desiti bez obzira na to što on /Komšić/ slavodobitno pokušava da to predstavi kao neke svoje ciljeve”, rekao je Dodik.