Đurić se oglasio prvi put nakon uhićenja: 'Vukli su me kao psa, to nisu policajci nego razularena teroristička banda'

Marko Đurić
To za mene nisu policajci, to je razularena teroristička banda. Poslali su ih na goloruke i nenaoružane ljude", započeo je Marko Đurić svoju prvu ispovijest nakon privođenja na Kosovu, prenosi B92.

"Jučer su albanski separatisti u Prištini, uz očiglednu i nedvosmislenu podršku onih koji su priznali jednostrano proglašenu nezavisnost KiM, na brutalan i nasilan način napali naš narod na sjeveru Kosovske Mitrovice s potpuno jasnim ciljem da nasiljem, terorom, zastrašivanjem i do zuba naoružanom bandom uz primjenu oružja i sile okupiraju i zauzmu sjever Kosova i Metohije. Albanci lažu da nisu bili obaviješteni. Najava je poslana 70 sati ranije", kazao je.

Ispričao je potom sve što mu se događalo na teritoriju Kosova.

"Vukli su me kao psa! Vukli su me za kravatu po ulici i na taj način htjeli poniziti. I ne samo mene, već cijeli srpski narod. Kada su vidjeli da smo u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici počeli razgovarati, na ljude i goloruk narod poslali su na stotine naoružanih ljudi. To je bila razularena teroristička banda! Počeli su kundacima mlatiti zastupnike, građane, žene, cipelarili ih, bacali šok-bombe... I na kraju cijele priče mene su strpali u jedan transporter. Osim udaraca, nabijanja glave na koljena i slikanja selfieja, pokušavali su me zastrašiti tako da su mi držali nabijen kalašnjikov u trbuh. Jedan je izvukao i nož. Na tom putu do Prištine su pjevali 'Alahu ekber'", ispričao je.

Podsjetimo, specijalna policijska postrojba uhitila je direktora ureda za Kosovo Marka Đurića u Kosovskoj Mitrovici i prepratila ga na ispitivanje u policijsku postaju u Prištini, nakon čega je protjeran sa Kosova, izvijestili su srbijanski i kosovski mediji. Pripadnici specijalnih postrojbi priveli su Đurića, držeći mu ruke na leđima, dok su kamere snimale desetak policajaca naoružanih dugim cijevima, skivenih fantomkama na licima.

dnevnik.hr