DEVEDESETKA Što dalje od Čovića, to bliže sebi

Kupres, prijevremeni izbori , općinsko vijeće Kupres, HDZ 1990, Anto Bilić, ilija cvitanović, Kupres, Politika

Anto Bilić, predsjednik ŽO HDZ 1990 ŽSB i Intendant Hrvatskog kazališta Travnik, na sjednici koja je za vikend održana na Kupresu napustio je Središnji odbor HDZ-a 1990. Bilić nam je u telefonskom razgovoru potvrdio da je istupio iz Središnjeg odbora, no o razlozima detaljnije nije želio govoriti.

Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ-a 1990. kazao je da ni on ne zna razloge zbog kojih je Bilić istupio, a da će se u narednom razdoblju razgovarati i pokušati iznaći rješenja za eventualne nesuglasice i unutarstranačke probleme, te da je HDZ 1990 demokratska stranka u kojoj svatko ima pravo na svoje izbore. Upitan je li točno da da sve veći broj članova traži od predsjednika odmak od HDZ-a BiH, Cvitanović kaže – Nije!

No da nezadovoljstva u stranci itekako ima, osim Bilićeva istupa, potvrđuju i oni raniji. Protivljenje sporazumu s HDZ-om BiH u više navrata je javno istaknula i Devedesetkina kandidatkinja na minulim izborima za Predsjedništvo BiH dr. Diana Zelenika, a već odavna su poznata i stajališta Općinskog odbora stranke u Rami i načelnika Joze Ivančevića, koji ih i javno ponavlja. 

„Mi iz Rame od početka do kraja smo za što veću samostalnost HDZ 1990 u svom političkom djelovanju. Nismo ni sada nimalo promijenili stav. Napominjem da redovno održavamo sastanke svog Općinskog odbora, raspravljamo o svim temama, te smo jednoglasni u tim stavovima. I dalje mislimo da se trebamo držati što dalje od Čovića, pa i ako ćemo ulaziti u vlast onda to treba biti našom zaslugom, u našem punom izbornom kapacitetu, bez pristajanja na stav da će nam netko drugi nešto dati. Imamo svoje rezultate i oni se moraju uvažavati“, izjavio je za Hercegovina info Ivančević.

Kako saznajemo na Kupresu je bilo govora i o nastupu Devedesetke na lokalnim izborima. Zaključeno je da će HDZ 1990. nastupiti samostalno ondje gdje nije ugrožen nacionalni interes.   

K. Perić, Hercegovina.info