Čović: S Platformašima nećemo koalirati na državnoj razini, nema smisla s njima razgovarati

Dragan Čović
On je u emisiji "HadžiFace to Face" kazao da želi sreću novim vlastima i neka rade sve što misle da mogu. HDZ BiH će, prema njegovim riječima, nastaviti ponašati se odgovorno prema građanima BiH i svojim glasačima.

Komentirajući reakcije iz Hrvatske od strane Josipovića i Kosorove na formiranje vlasti u FBiH, Čović je kazao da se ne osjeća izdanim, ali da Hrvatska treba imati jasniji stav prema budućnosti BiH, kao zemlji prema kojoj ima obvezu prem Daytonskom sporazumu.

"Kada imate ustavno-pravnu anarhiju trebali bi biti zabrinuti", kazao je Čović tijekom gostovanja na "FACE TV".

Upitan šta će HDZ BiH dalje raditi nakon posljednjih dešvanja, on je kazao da imaju jasan plan i da namjeravaju oformiti vlast u županijama sa hrvatskom većinom, ispunjavajući tako obvezu prema hrvatskom narodu koji je glasao za njih.

"Vlast koja je formirana u ponedjeljak ova stranka neće priznati, radi se o svojevrsnom državnom udaru i prema njoj neće imati nikakve obveze", kazao je Čović, što će biti i uputstvo svima onima koji su izbornim rezultatima vezani za HDZ.

"Razočavarajući je odgovor OHR-a koji je morao intervenirati u ovakvoj situaciji", kazao je predsjednik HDZ-a BiH.

Čović je naveo da neće koalirati s ovim strankama na državnoj razini jer nema smisla razgovarati s njima nakon svega, a ako se stvari ne budu mogle riješiti na državnoj razini, onda nema izlaza osim novih izbora.

"Ova dešavanja ne shvatam kao majorizaciju Hrvata od strane Bošnjaka već politiku SDP-a i njegovog predsjednika Zlatka Lagumdžije, koga ne doživljavam kao predsjednika stranke, nego Bošnjačkog instituta", zaključio je Čović.